El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món
El restaurant italià Osteria Francescana li ha pres el primer lloc en la llista de la revista britànica "Restaurant", però Joan Roca és considerat el millor cuiner del món
El Celler de Can Roca, de Girona, fins ahir millor restaurant del món, ha estat desbancat d'aquest títol honorífic que concedeix la revista britànica "Restaurant". L'establiment dels germans Roca ha quedat en segona posició, darrere de l'Osteria Francescana, de Modena, a Itàlia, el restaurant del cuiner Massimo Bottura, que va mostrar un ample somriure de satisfacció en rebre el premi:

Des del 2011, El Celler ha ocupat ininterrompudament el primer o el segon lloc del podi, segons les votacions de 900 experts internacionals. Ara repeteix el segon lloc que ja va ocupar el 2012 i el 2014.
Joan Roca, el gran dels tres germans, ha obtingut el premi al millor cuiner del món, en una gala que s'ha fet per primer cop a Nova York. Roca ha elogiat el restaurant italià que els ha pres el primer lloc, i s'ha mostrat molt satisfet de mantenir-se en l'elit gastronòmica mundial:
"Amb el Massimo tenim una relació molt franca i molta complicitat, i ens alegrem molt que, aquest any, ell sigui el número u. Està dins de l'ADN dels cuiners tenir bona relació entre nosaltres; ja heu vist que hi ha una cordialitat extraordinària. Crec que la lliçó que donem és aquesta: hi ha bon rotllo."
"Des de fa cinc anys estem entre els dos primers restaurants del món; això és fantàstic i ho hem de celebrar. Continuarem treballant amb la mateixa il·lusió i responsabilitat. Cal recordar que quan arribes al número u és per sempre, i nosaltres ho hem fet dos cops."

En la llista dels cinquanta millors restaurants n'hi ha un altre de català, el Tickets, a Barcelona, d'Albert Adrià, que ocupa la posició 29. També estan molt ben situats altres restaurants espanyols: Mugaritz (número 7), Asador Etxebarri (10), Eneko Atxa (16), Arzak (21) i Quique Dacosta (49).