El Catllar es torna a omplir de castells de gamma extra a sis dies de Sant Fèlix

La Jove de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls deixen 8 construccions de gamma extra

Núria Balaguer IbeasActualitzat

Ja fa anys que la diada del Catllar enceta el cap de setmana previ a Sant Fèlix amb les colles protagonistes fent una demostració de força abans de la cita a Vilafranca. El Catllar apuntava a grans castells, i la Colla Vella Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona no han defraudat.

La Colla Vella ha arribat al Catllar amb hermetisme, i ha calgut esperar a l'inici de l'actuació dels de la camisa rosada -sortien tercers- per veure que començaven amb el 4 de 9 amb folre i el pilar. Amb el 4 coronat, i el pilar remenant, l'espadat ha patit una sotragada quan els quarts del 4 es deixaven anar, i tot i que han pogut aguantar fins a tenir-lo carregat, el pilar s'ha trencat amb la sortida de l'enxaneta.

Tot i la caiguda, els rosats no han aixecat el peu, i ocupant el lloc de la Jove a plaça, han muntat el peu del 4 de 9 net -el primer cop que una colla l'intenta aquesta temporada. Han sonat gralles i el castell ha anat pujant, però quan es col·locaven sisens han vist que les mides no acabaven de ser bones i han donat l'ordre de desmuntar el castell.

Al segon intent no hi han vist problemes de mides i el 4 ha anat pujant i l'aleta ha arribat sense gaires complicacions, però després de la sortida de dosos el castell ha començat a patir i s'ha acabat trencant.

A la tercera ronda, han assegurat amb un 3 de 9 amb folre, per estrenar, en ronda de pilars, el pilar de 8 amb folre i manilles, que encara tenien pendent, i que han descarregat sense problemes. Amb aquesta actuació, els rosats han signat la seva millor actuació de la temporada.

Els Castellers de Vilafranca han estat els segons a actuar, i en primera ronda ja hi han plantat el primer gamma extra de la diada: el 2 de 9 amb folre i manilles. Una torre de 9 perfecta -la sisena i millor de la temporada- que ha servit als verds per treballar les manilles de cara a la seva festa major, on tenen intenció de portar el 3 i el 4 de 10.

En segona ronda els vilafranquins han tirat el 5 de 9 amb folre. Amb l'aleta feta, el castell ha anat perdent mides fins que, amb la canalla ja a baix, s'ha acabat trencat per la banda del 3.

A la tercera ronda han descarregat el 9 de 8 amb una sola enxaneta. Una estructura que els verds dominen a la perfecció, i que malgrat la dificultat que suposa haver de fer 3 aletes, una enxaneta rapidíssima i una estructura sòlida fan que hagin pogut executar el castell sense cap dificultat. Divendres, per Sant Fèlix, ho provaran amb un pis més. Per reblar la diada, han acabat l'actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles, el cinquè que els verds descarreguen aquesta temporada.

La Jove de Tarragona ha estat l'encarregada d'obrir plaça, i ho han fet assegurant amb un 3 de 9 amb folre impecable. Amb el 3 al sarró, a segona ronda han anat a reeditar el 2 de 9 amb folre i manilles que van estrenar dilluns per Sant Magí. La torre ha estat molt treballada, tal com va passar a la plaça de les Cols, però els de la camisa lila també l'han pogut descarregar.

Amb els deures fets, a la tercera ronda han optat pel 4 de 9 amb folre, que aquesta temporada només havien descarregat en una ocasió. N'han desmuntat un peu, i a la segona han sonat gralles. El castell s'ha hagut de treballar, però la colla l'ha sabut aguantar i han aconseguit descarregar-lo. I amb la tranquil·litat dels tres castells descarregats, la Jove s'ha plantat a la ronda de pilars per afrontar l'estrena del pilar de 8 amb folre i manilles, que no portaven a plaça des del 2019. Amb la plaça completament en silenci, l'espadat ha pujat molt bé, i ha estat només després de l'aleta que ha patit alguna sotragada que ha fet treballar les manilles fins a deixar-lo completament descarregat. Amb aquest pilar de 8, la Jove també ha fet la seva millor actuació de la temporada.

Vuit gammes extra en total, i això que ha estat només la primera part del cap de setmana. Diumenge al matí, aquestes tres colles es tornen a trobar a l'Arboç, mentre que la Joves de Valls, quarta colla participant a Sant Fèlix, té a la festa major d'Igualada la seva última actuació abans de la gran cita de divendres. Amb l'espera de les diades de diumenge, el tast d'avui augura un Sant Fèlix d'alta volada.

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut