Roger Argemí en el seu videoclip "La contradicció"
Roger Argemí en el seu videoclip "La contradicció"

El català queda setè al Liet, el festival de les llengües que no participen a Eurovisió

Roger Argemí ha portat la cançó "La contradicció" a la tretzena edició del festival, que s'ha fet a Tonder, a Dinamarca

Actualitzat

Coincidint amb les dates d'Eurovisió, aquest divendres s'ha fet un altre festival de música europea que és minoritari, per definició, el Liet, on ha participat el cantant d'Igualada Roger Argemí, que ha quedat en setena posició amb el tema "La contradicció".

La condició per participar al Liet Internacional és cantar en qualsevol llengua minoritària europea. L'anglès està prohibit.

El Liet, que té el suport del Consell d'Europa, vol ajudar a promocionar les llengües minoritàries, que difícilment arribaran a festivals molt més populars, com el d'Eurovisió. En el cas del català, mai ha arribat a la final perquè els sis representants d'Andorra s'han quedat a les semifinals.

Aquesta tretzena edició s'ha fet a la ciutat danesa de Tonder, amb tretze participants de tots els estils musicals.

"És una responsabilitat representar un idioma a Europa", deia Roger Argemí al programa Popap de Catalunya Ràdio.

Argemí s'ha mostrat content amb l'experiència, al seu compte de Twitter.


El cantant d'Igualada ja havia estat seleccionat per a l'edició del 2020, cancel·lada per la pandèmia, i ara ha aconseguit interpretar el seu tema "La contradicció".


Roger Argemí ha intervingut en la posició número deu, la mateixa que també tindrà Chanel a Eurovisió, una coincidència curiosa perquè Argemí es declara eurofan. Tot i que admet que aquest any no ha seguit les prèvies tant com altres vegades, diu que té debilitat per Suècia.

La gallega Carolina Rubirosa també ha participat al festival a Tonder, amb la cançó "O teu camiñar".

A més del català, el gallec o l'asturià, a les diferents edicions del Liet s'han sentit temes cantants en sami, que es parla a Lapònia, el bretó de França o el còrnic que es va deixar de parlar al Regne Unit al segle XIX, entre d'altres.

El festival Liet es va celebrar per primera vegada el 1991 a Frísia, al nord dels Països Baixos. El nom ve del frisó "liet", que vol dir "cançó". El grup de Sabadell Pomada, ara desaparegut, va guanyar aquella primera edició amb el tema "En Pere Gallerí".
ARXIVAT A:
MúsicaCatalà
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut