Jaume Castan, al centre de la imatge, amb la resta de persones guardonades i la reina Maria de Dinamarca (Hanne Juul/Casa Reial Danesa)

La lliçó de Jaume Castan, el sabadellenc elegit millor professor universitari de Dinamarca

El politòleg de Sabadell imparteix classes a la University of Southern Denmark, un país al qual es va traslladar a viure el 2012
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El politòleg sabadellenc Jaume Castan ha estat reconegut com a millor professor universitari del 2024 a Dinamarca. Dilluns va rebre de les mans de la reina Maria aquest guardó que atorga el Ministeri d'Educació i Innovació del país. 

Castan fa dotze anys que imparteix classes a la University of Southern Denmark (SDU), una de les vuit universitats públiques daneses. És professor de Política Europea i Relacions Internacionals, i fa una classe de màster sobre Desafiaments Globals. L'any passat ja va rebre el premi al millor professor de la seva universitat.
 

"Els professors no hem de ser divertits, hem de ser inspiradors"

En una entrevista al programa "Més 324", Castan ha explicat que el que fa és "treballar molt cada dia" i "estar molt motivat". El jurat ha destacat la seva capacitat per "inspirar" els seus estudiants i per motivar-los a través de mètodes poc convencionals, com ara la incorporació de noves tecnologies com ChatGPT o TikTok. 

El millor professor universitari de l'any a Dinamarca reivindica que els professors han d'evitar ser avorrits perquè això, alerta, fa que els alumnes "desconnectin" i "el procés d'aprenentatge fracassa estrepitosament des del primer moment". 

Aquí podeu recuperar l'entrevista: 


Castan, que va créixer en el si d'una família monoparental i de classe treballadora al nord de Sabadell, ha admès que els professors que va tenir en la seva etapa a l'institut Arraona van ser per a ell "una font d'inspiració" i "són els culpables del premi". 

El sabadellenc va estudiar Polítiques i Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 2012 es va traslladar a Dinamarca amb la família, on va fer un postdoctorat i va començar a impartir classes universitàries.

ARXIVAT A:
Educació Universitat Dinamarca
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut