Gisèle Pelicot i els seus advocats, arribant aquest dimecres al Palau de Justícia d'Avinyó (EFE/Edgar Sapiña Manchado)

El cas de Jean-Pierre Maréchal, l'home que va copiar el mètode de violació de Pelicot

Aquest dimecres ha declarat en el judici per violació amb submissió química i també ha reconegut les acusacions
Redacció Actualitzat
TEMA:
França

En el macrojudici que s'està fent a França per la violació reiterada de Gisèle Pelicot a mans del seu marit i una cinquantena d'homes més, ha declarat aquest dimecres Jean-Pierre Maréchal.

Maréchal és l'únic dels 51 acusats a la sala que no és jutjat per haver violat Gisèle Pelicot, sinó per haver copiat el mètode del seu exmarit i haver-lo reproduït a casa seva per violar la seva pròpia parella. L'acusat ha admès els fets, però n'ha responsabilitzat el mentor, de qui ha dit que li va fer sortir "el dimoni interior".

"Si no hagués conegut el senyor Pelicot, no hauria comès mai aquests actes. Era tranquil·litzador, com un cosí."

Maréchal també ha afegit, davant de la sala, que es penedia de les seves accions i que estimava la seva dona.

Maréchal ha explicat en la sessió matinal d'aquest dimecres a Avinyó que va contactar amb Pelicot de manera accidental a través d'una aplicació de cites --ara tancada--, tal com van fer la resta dels acusats en el procés.

A partir d'aquí --ha dit--, va rebutjar inicialment la sol·licitud de Pelicot de violar la seva dona, però finalment va acceptar. Llavors, tots dos van intentar portar a terme les violacions amb submissió química a casa de Maréchal.

En una desena d'ocasions Pelicot hi van anar, però les dosis de somnífers no sempre haurien fet adormir la seva dona. Només en la meitat de casos haurien aconseguit violar-la.

Les úniques imatges del judici són dibuixos, ja que no es permet enregistrar ni vídeo, ni fotografies, ni so de la sala on declaren els acusats (Reuters/ZZIIGG)

Tant Dominique Pelicot com Jean-Pierre Maréchal estan empresonats des del 2021 i tots dos han declarat "ser un violador", tot i que han centrat la seva defensa en el relat dels suposats abusos de què haurien estat víctimes quan eren petits.

A diferència de Pelicot, però, la dona de Maréchal no l'ha denunciat, sinó que ho ha fet la Fiscalia.

El judici de Pelicot i 50 homes més acusats de violar la seva dona ha commocionat França, on hi ha hagut protestes en diverses ciutats en suport de la Gisèle, que s'ha convertit en un símbol de la lluita contra la violència sexual.

 

ARXIVAT A:
Judicial Violència masclista Agressió sexual França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut