La gran afluència nocturna als locals del carrer Tuset provoca queixes dels veïns pel soroll (3Cat)

El carrer Tuset de Barcelona serà zona afectada pel soroll: quines solucions es proposen

Els veïns es queixen del soroll, de fins a 80 decibels, que fa la gentada que hi arriba a haver en 200 metres de carrer, on hi ha una vintena de locals de nit

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona declararà el carrer Tuset i els seus voltants com a zona acústica de règim especial, com ja ha passat amb algunes places del barri de Gràcia o determinades zones de Ciutat Vella.

Els veïns d'aquest carrer, que fa dècades que és una de les zones més importants de l'oci nocturn de la ciutat, es queixen que després de la pandèmia "el soroll i la disbauxa i la falta de civisme és absoluta", diu a TV3 Cristina Minguell de la Plataforma Recuperem Tuset i Entorn.

"Demanen que l'Ajuntament obligui a rebaixar el nivell de la sonometria a nivells saludables. Estem un 30% per sobre del que és acceptable."

En 200 metres de carrer hi ha una vintena de locals, entre discoteques, restaurants i bars, a més d'un parell de forns oberts 24 hores, que fan que les persones allarguin la nit assegudes als portals, i especialment les nits d'estiu, se superin els 80 decibels.

Durant el primer trimestre d'aquest 2024, l'Ajuntament instal·larà sonòmetres en aquest carrer. És el pas necessari per declarar-la zona acústicament tensada en horari nocturn abans de prendre mesures que conciliïn l'oci nocturn amb el descans dels veïns.

Joaquim Boadas, de la patronal de l'oci nocturn Fecasarm, considera la declaració de zona afectada pel soroll un pedaç.

"És impossible ara mateix arreglar la situació. Al carrer Tuset hi ha unes 3.000 o 4.000 persones, i penseu que n'hi ha 2.000 o 2.700 dins dels locals. Les mil que hi ha a fora poden causar problemes perquè no tenen accés als locals."

Proposen ampliar aforaments per evitar cues a les voreres i fer campanyes de conscienciació, mentre que els veïns fins i tot plantegen posar un límit a l'afluència de gent en aquest carrer.

L'equip de nit de TV3 ho ha comprovat i ha parlat amb els afectats:

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióOci nocturn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut