Alemanya calcula que fins a quatre milions de persones consumeixen cànnabis dins el seu territori
És el primer estudi que detecta cànnabis en restes humanes arqueològiques anteriors al segle XXI (Pexels)

El cànnabis ja es consumia a Europa al segle XVII, també en l'àmbit recreatiu

Un estudi de la revista Journal of Archaeological Science confirmaria per primera vegada el consum de cànnabis a l'edat moderna a partir de l'anàlisi de restes òssies

RedaccióActualitzat

A l'edat moderna ja es consumia cànnabis a Europa. Així ho revela un estudi de la revista Journal of Archaeological Science que ha analitzat mostres òssies de persones que van viure al segle XVII a Milà, Itàlia.

Els investigadors van extreure nou restes d'ossos femorals que posteriorment van examinar. En aquest sentit, les anàlisis arqueotoxicològiques van determinar la presència de dos components de la planta de cànnabis (el cannabinoides delta-9-tetrahidrocannabinol i el cannabidiol) en dues de les nou mostres; és a dir, en el 22% de les restes biològiques analitzades.

Aquest fet evidencia l'ús del cànnabis per part de la població italiana durant el segle XVII i, a més, en vincula el consum amb l'àmbit recreatiu.

I és que els investigadors han tingut accés als arxius de la Ca' Granda, l'antiga seu de l'Hospital de Milà; una documentació on es reflecteixen els tractaments farmacològics que s'administraven als pacients de l'època i on no consta aquesta planta per a ús mèdic.

Tot i això, els científics no descarten l'automedicació dels subjectes investigats, l'administració com a tractament per part de metges fora de la Ca' Granda o l'exposició involuntària.

En qualsevol cas, l'estudi és la primera evidència científica que confirma el consum de cànnabis a l'edat moderna. Això és així, ja que, tot i que es creu que és una planta molt utilitzada des de l'antiguitat, fins ara mai s'havia detectat en restes humanes arqueològiques anteriors al segle XXI.

 

ARXIVAT A:
SalutCànnabis
Anar al contingut