Vancouver

El Canadà allibera la directiva de Huawei detinguda, però no pot sortir del país

EUA en reclama l'extradició per suposadament haver violat l'embargament a l'Iran

RedaccióActualitzat

Un tribunal de Vancouver, al Canadà, ha deixat aquest dimarts en llibertat amb mesures Meng Wanzhou, l'executiva de l'empresa xinesa Huawei detinguda al país el dia 1 de desembre a petició dels Estats Units.

Meng ha hagut de dipositar una fiança de 10 milions de dòlars canadencs, equivalents a gairebé 6,6 milions d'euros. No podrà sortir del país, haurà de portar un localitzador electrònic i passar les nits en un domilici establert.

Dibuix de Meng Wanzhou durant la compareixença davant del tribunal de Vancouver (Reuters)


EUA acusa Meng de violar l'embargament a l'Iran

Això mentre la justícia i el govern canadencs no resol sobre l'extradició demanada pels EUA, que l'acusa d'haver enganyat diversos bancs internacionals sobre transaccions financeres de Huawei que podrien estar relacionades amb l'Iran.

Segons aquestes acusacions, Meng, que a més de filla del fundador de la companyia, també n'és la directora financera des del 2011, hauria violat així les sancions imposades pels EUA a l'Iran, i podria ser condemnada a dècades de presó.


Guerra comercial entre els EUA i la Xina

Aquest cas està tensant encara més les relacions entre la Xina i els EUA, que estan en plena guerra comercial d'aranzels. La Xina va amenaçar aquest divendres amb "greus conseqüències" si el Canadà no deixa Meng en llibertat.

Tant els EUA com el Canadà estan considerant advertir oficialment els seus ciutadans si viatgen a la Xina. En aquest sentit, a la Xina han detingut l'exdiplomàtic del Canadà Michael Kovrig, tot i que el govern canadenc ha dit que no hi veu cap vincle explícit amb el conflicte amb Huawei.

Notícia relacionada: La Xina respon a la pujada d'aranzels de Trump amb un increment pel mateix import

ARXIVAT A:
Estats UnitsXinaTecnologiaIran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut