Devon Erickson, acusat del tiroteig en un institut de Denver (Reuters)

El "bullying" a un transsexual i un heroi, clau en l'última matança als Estats Units

Un estudiant va morir i 8 van quedar ferits en un tiroteig en un centre escolar prop de Denver
Sílvia Heras Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Volia matar tota la classe, però tres companys l'hi van impedir. Un d'ells, Kendrick Ray Castillo, s'hi va abalançar i va morir, però va evitar una matança. Gràcies a la seva acció, els estudiants van tenir temps d'amagar-se sota les taules. Castillo ja se'l considera un heroi.

Kendrick Ray Castillo

 

L'acusat de l'última matança escolar als Estats Units és Devon Erickson. Amb el cap cot i emmanillat, va comparèixer hores després dels fets, en directe, davant la justícia. Com que té 18 anys se'l tracta com un adult, mentre que el seu amic i còmplice, de 16, de moment ha declarat sense càmeres.

El més jove dels atacants consta als papers dels tribunals com a Maya Elizabeth, però ara es diu Alec. És transgènere i patia "bullying" per ser-ho.

Tots dos estan acusats d'obrir foc, amb dues pistoles que van treure d'una funda de guitarra, en dues classes d'una escola de Highlands Ranch, un barri acomodat de Denver, Colorado.

El resultat, la mort de Kendrick Ray Castillo i vuit ferits, tot i que s'han presentat 29 càrrecs d'intent d'assassinat.

 


20 anys de Columbine

S'acaba de commemorar el vintè aniversari de la matança en un institut de la veïna Columbine, on dos estudiants van matar 13 persones abans de suïcidar-se.

No hi ha hagut cap reforma significativa als Estats Units en el fàcil accés a les armes, malgrat les xifres: des del gener, 115 tirotejos de més de 4 ferits.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut