Un mosso custodia l'accés al Josep Trueta de Girona (3Cat)

El botó del pànic, entre les noves mesures per millorar la seguretat als hospitals

A l'Hospital de Terrassa, on fa poc es va viure un episodi violent, ja el tenen instal·lat

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha començat a instal·lar diversos elements que serveixen per reforçar la seguretat als hospitals arran dels últims episodis violents. Un és l'anomenat botó del pànic, que permet al personal fer un crit d'alerta, i que ja el té el Consorci Sanitari de Terrassa. 

En aquest centre i a l'Hospital Josep Trueta de Girona, s'han viscut dos episodis violents les últimes setmanes. A Girona, la nit de Sant Joan familiars de les víctimes del tiroteig del barri de la Font de la Pólvora van agredir els policies que custodiaven l'accés a urgències del centre. A Terrassa, el 27 de juny una desena de sanitaris van ser agredits violentament pels familiars d'una dona que estava tenint complicacions durant el part.

Un grup de sanitaris van ser agredits al juny a l'Hospital de Terrassa (3Cat)

Les mesures per incrementar la seguretat als hospitals les ha detallat aquest dimecres el conseller de Salut, Manel Balcells, des de Vilafranca del Penedès. A banda del botó del pànic, també s'instal·laran noves portes de seguretat i es reforçarà la vigilància privada. El departament respon així a les reivindicacions dels professionals sanitaris que, després de l'episodi de Terrassa, van exigir "menys retòrica i més mesures concretes". 

En aquest sentit, el sindicat Metges de Catalunya assegura que el personal facultatiu se sent "exposat" i "vulnerable" davant les reaccions d'alguns usuaris que "de manera totalment injustificada bolquen contra els professionals les seves queixes per les deficiències del sistema".

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat les noves mesures aquest dimecres (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

Mesures a tots els hospitals

Balcells ha afirmat que les mesures de seguretat arribaran a tots els hospitals catalans, tot i que "hi ha indrets amb més pressió que altres". El conseller ha dit que hi ha especial preocupació als centres on aquest mes de juny s'han registrat agressions i demana anar "a l'arrel dels fets". 

"Cal obrir un diàleg amb les diverses comunitats; han de veure que de vegades en la medicina hi ha complicacions que no són mala praxi, sinó que s'han d'entomar sense que els professionals en rebin les conseqüències."

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut