El boom de viatjar amb autocaravana: com els municipis en regulen l'aparcament

L'any 2023 hi havia 4 àrees d'acollida d'autocaravanes registrades a Catalunya, amb un total de 221 parcel·les
Redacció Actualitzat
TEMA:
Turisme

Viatjar amb autocaravana és una modalitat de vacances que ha crescut exponencialment, sobretot des de la pandèmia. El boom del turisme d'autocaravanes fa que alguns ajuntaments es plantegin ara regular l'aparcament d'aquests vehicles en carrers o passejos.

La normativa de la Generalitat està pensada només per a les autocaravanes en trànsit, que estan de pas. Però cada cop és més habitual veure autocaravanes instal·lades durant dies o setmanes en zones municipals d'aparcament regulat.

Per contra, els càmpings, que s'han adaptat a les necessitats dels autocaravanistes i que els ofereixen opcions més barates per passar-hi la nit, reclamen que es faci més control de les àrees d'acollida.

Filera d'autocaravanes estacionades a primera línia de mar (3Cat)

Aquesta imatge d'autocaravanes estacionades a primera línia de mar de Cambrils té els dies comptats. L'Ajuntament ha començat a posar traves perquè aparquin en dues zones del municipi i preveu modificar l'ordenança municipal. A Ponent, al carrer Estel, ha reduït l'amplada de les places d'aparcament perquè les autocaravanes sobresurtin i en aquest cas la policia local les podria multar. I a Llevant, a la zona de l'Esquirol, vol canviar les places regulades d'aparcament de color taronja --on s'aparca per un euro al dia-- per zones blaves, més cares.

Altres municipis, en canvi, han habilitat espais condicionats amb serveis bàsics, com a Martinet, a la Cerdanya.

 

ARXIVAT A:
Turisme Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut