El BBVA tancarà 285 oficines i reduirà la plantilla en 1.600 persones, un cop adquirida CatalunyaCaixa

El BBVA ha presentat uns beneficis nets de 1.500 milions d'euros, una xifra que més que duplica la que va registrar l'any passat
Actualitzat

EL BBVA tancarà el 20% de les oficines de CatalunyaCaixa, un cop ha absorbit l'entitat bancària catalana. Això significa que tancaran unes 285 oficines i es reduirà la plantilla de treballadors en 1.600 persones, a través, majoritàriament, de prejubilacions. 

Així ho ha fet públic aquest dimecres el banc presidit per Francisco González: es faria durant el pròxim trienni i afectarà personal i oficines tant de l'antiga caixa catalana com del banc mateix.

De la mateixa manera, el BBVA diu que dins del pròxim any i mig decidirà si manté la marca Catalunya Banc o no.

El BBVA va comprar l'any passat Catalunya Banc al FROB, a l'Estat, per 1.165 milions d'euros, i calcula que amb aquests ajustos l'operació ja podrà tenir un impacte positiu l'any que ve. 

Tot això, mentre l'entitat ha presentat uns beneficis nets de 1.500 milions d'euros com a resultat de l'últim exercici. Aquesta xifra més que duplica la que va registrar l'any passat.

Amb tot, una part important dels beneficis provenen de les plusvàlues que ha ingressat per la venda de la seva participació en el banc xinès CNCB. Sense això, els beneficis haurien crescut un 50%.

Pel que fa al negoci estrictament bancari, el BBVA s'ha beneficiat, el primer trimestre, d'un creixement de prop del 10% dels dipòsits dels seus clients i dels crèdits concedits, i també d'un nou descens de la ràtio de morositat.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut