Un porter de discoteca (iStock/somboon kaeoboonsong)
Un porter de discoteca (iStock/somboon kaeoboonsong)

El 80% de discoteques tenen protocol contra agressions sexuals un any després del cas Alves

La patronal de l'oci nocturn també assegura que ha millorat la formació que reben els treballadors d'aquests locals per detectar aquests casos

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada del 31 de desembre ha fet un any d'una agressió sexual de la qual hem parlat tot l'any: el cas que implica el futbolista Dani Alves, que compleix presó provisional per haver violat presumptament una dona al labavo d'una discoteca de Barcelona. 

Els fets es jutjaran d'aquí un mes i escaig --entre el 5 i el 7 de febrer-- i la Fiscalia demana 9 anys de presó per violació per a l'acusat, que al llarg de la instrucció ha arribat a donar fins a quatre versions diferents del que va passar en aquell labavo, mentre que el relat de la víctima ha estat sempre el mateix.

Ara, quan s'ha complert un any d'aquest cas tan mediàtic, gairebé el 80% de les discoteques de Catalunya apliquen algun protocol per combatre les agressions sexuals. 

Són dades de la patronal de l'oci nocturn, que, arran del cas, es va proposar justament que tots els locals tinguessin protocols i que, segons assegura, també valora positivament la formació que reben els treballadors de les discoteques per detectar aquests casos:


Per la nit de Cap d'Any,  una de les que concentren més gent als locals d'oci nocturn, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha preparat itineraris segurs que van des de les principals discoteques fins al transport públic.

Tot i que la feina de prevenció que fan les discoteques ha millorat, segons els Mossos d'Esquadra cada dia a Catalunya hi ha, de mitjana, tretze agressions sexuals, un concepte que ara --recordem-ho-- també inclou els tocaments.

En aquesta pàgina, trobaràs tots els recursos disponibles tant per a l'atenció com per a l'assessorament de violències sexuals.
 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut