Eduard Fernández, caracteritzat per la pel·lícula "El 47"
Eduard Fernández, caracteritzat per la pel·lícula "El 47"

"El 47", segona millor estrena en català de l'última dècada

La pel·lícula sobre la lluita obrera del barri de Torre Baró ha superat la recaptació en l'estrena de "Casa en flames" i ha estat superada només per "Alcarràs"

RedaccióActualitzat

Èxit d'"El 47" en el seu primer cap de setmana d'exhibició a la gran pantalla, on ha quedat palès el gran potencial del cinema català.

La pel·lícula de Marcel Barrena sobre la lluita obrera del barri de Torre Baró ha recaptat 247.000 euros, a falta encara de saber la recaptació del grup de cinemes Artesiete.

Aquesta ha estat la segona millor estrena en català de l'última dècada, darrere només d'"Alcarràs", del 2022, que va debutar amb 420.000 euros de recaptació.

Només en tres dies, 33.437 espectadors de tot l'Estat han vist "El 47", que ha aconseguit entrar en el top 10 de les més vistes del cap de setmana, obtenint la 7a posició de la taquilla.

"El 47", que ha deixat una mitjana de 1.500 euros per cinema, s'enfrontarà en les setmanes vinents a una forta competència, sobretot amb l'arribada de "La virgen roja" i "Soy Nevenka", un drama inspirat en el cas d'una regidora de Ponferrada que va denunciar l'alcalde per assetjament. 

 

"Casa en flames", a punt de fer el sorpasso de taquilla a "Alcarràs"

Ara bé, l'altra bona notícia per al cinema en català de la taquilla del cap de setmana és que el film de Dani de La Orden, protagonitzat per Emma Vilarasau, se situa provisionalment en la 12a posició del rànquing després d'onze setmanes a la cartellera.

"Casa en flames" ja acumula 2.325.000 euros a la taquilla, a punt d'avançar "Alcarràs", amb 2,36 milions de recaptació final, que és per ara la pel·lícula més taquillera de l'última dècada en llengua catalana i la segona dels últims 25 anys, després de  "Pa negre", del 2010, amb 2,68 milions.

Això pel que fa a recaptació. "Casa en Flames" ja és la pel·lícula en català més vista a Catalunya en més de 40 anys, concretament des de "La Plaça del Diamant" de 1982. Ha superat "Alcarràs" en visionats en català, després que ja l'hagin vista més de 270.000 persones. 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut