El 14F es votarà en mercats i augmenten els punts de votació a teatres i museus

En paral·lel, es redueixen les estacions de vot en centres sanitaris, residències de gent gran, escoles i instituts
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Alguns mercats es convertiran en col·legis electorals el 14 de febrer perquè es consideren espais amplis i ventilats. Així ho preveu el protocol del govern per a les pròximes eleccions. També hi haurà un 10% més de mitjana de meses electorals a tot Catalunya per esponjar les distàncies, tot i que el nombre de locals a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona s'ha reduït un 4%, també de mitjana.

Els punts de votació en centres mèdics i hospitals, residències de gent gran, escoles i instituts, ajuntaments i associacions de veïns es reduirà, mentre que s'incrementarà el nombre d'estacions de vot en equipaments municipals com mercats, biblioteques, teatres i museus, pavellons i centres cívics.

Barcelona ciutat tindrà més col·legis electorals que mai, en aquest sentit.

 
 


La Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals ja ho va avançar a principis de novembre: de cara a garantir una votació segura, el proper 14 de febrer es prioritzarien espais amplis en detriment de centres sanitaris, de caràcter residencial o dedicats a la cura de les persones.

El criteri de selecció és el següent: els espais de votació han de permetre una distància de, com a mínim, dos metres i mig entre votants. També s'han afavorit localitzacions que tinguin garantida una ventilació constant i punts d'accés i sortida independents.
 

A banda, s'intensificaran els treballs de neteja i desinfecció abans, durant i després de la votació, els lavabos només podran ser utilitzats pels membres de la mesa i es disposarà de contenidors i papereres amb tapa d'accionament per pedal per minimitzar el contacte i on dipositar mascaretes i guants.

Sempre que sigui possible es demanarà als votants que duguin la papereta impresa de casa, un supòsit que ja ha previst la Junta Electoral, mentre s'anima a exercir el vot per correu.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut