Es trenca la negociació entre Educació i sindicats i tira endavant el nou calendari escolar
Una aula en un moment entre classes

Educació implanta un pla pilot de religió islàmica a l'escola pública

Redacció / AgènciesActualitzat

La Conselleria d'Educació implementarà un pla pilot de religió islàmica en els centres educatius públics. Serà en aquest curs escolar que comença d'aquí a pocs dies, segons la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOCG) aquest dimecres. 

El pla pilot s'aplicarà en el Consorci d'Educació de Barcelona, el Baix Llobregat, Girona i Tarragona. Cada àrea educativa disposarà d'un docent per atendre els centres de primària i secundària, en funció del nombre de peticions que formalitzin els pares i mares o tutors perquè els seus fills i filles assisteixin a Religió Islàmica. 

El pla preveu que la religió islàmica s'imparteixi preferentment a primer de primària i a primer d'ESO, però si el professorat que imparteix l'assignatura té més temps, podrà fer religió islàmica a altres cursos.

El pla estableix que "per organitzar grups de la matèria Religió Islàmica cal seguir els mateixos criteris utilitzats en l'atenció a l'alumnat que ha sol·licitat la matèria Religió Catòlica", i el nombre màxim d'alumnes per grup haurà de ser "el que està establert en la normativa vigent per a l'etapa corresponent".

Les direccions dels serveis territorials i el Consorci d'Educació de Barcelona seran els encarregats de resoldre les qüestions que puguin sorgir en l'aplicació del pla pilot.

El currículum de la matèria Religió Islàmica està definit pel govern espanyol, mitjançant diverses resolucions que recullen, entre d'altres coses, que l'ensenyament de Religió Islàmica "ha de reflectir les llengües i cultures de les famílies musulmanes a Catalunya, així com la realitat que engloba musulmans i no musulmans, homes i dones de diferents procedències geogràfiques i culturals, amb la finalitat de transmetre a l'alumnat la perspectiva d'inclusió i l'educació en la diversitat".

Els professors de Religió Islàmica hauran de tenir una titulació acadèmica igual o equivalent a l'exigida per poder exercir com a professor d'altres àrees o matèries.

La resolució que publica al DOGC recorda que l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix que les mares i els pares tenen garantit "el dret que els assisteix que els seus fills i filles rebin la formació religiosa i moral que vagi d'acord amb les seves conviccions als centres educatius de titularitat pública, en què l'ensenyament és laic".

El pla pilot s'ajusta al que disposa l'Acord de Cooperació entre l'Estat espanyol i la Comissió Islàmica d'Espanya, que garanteix l'exercici del dret dels alumnes musulmans a rebre ensenyament religiós islàmic als centres educatius públics en els nivells d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat.

ARXIVAT A:
IslamEducació Religió
Anar al contingut