Sant Joan Despí

Duran nega que CiU demanés a Pujol posicionar-se sobre el finançament

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat en una entrevista a TV3 que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va actuar pel seu compte en la declaració institucional que va fer aquest dilluns sobre l'acord de finançament. El president del comitè de govern d'Unió també ha dit a la mateixa entrevista que la seva formació és conscient que el seu desacord amb l'estatut li pot passar factura política.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés dels diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, afirma que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va actuar pel seu compte en la declaració institucional que va fer aquest dilluns sobre l'acord de finançament. Duran i Lleida ha dit en una entrevista a TV3 que ho va saber poc abans que Jordi Pujol fes pública la seva posició.

"De cap de les maneres nosaltres l'hi havíem demanat i jo me'n vaig assabentar a dos quarts de deu del matí al despatx d'una tercera persona. Jo crec que l'expresident de la Generalitat té el dret i el deure d'expressar la seva posició", ha afirmat el portaveu de CiU.

"Les xifres del finançament no són reals"


"Ell sap que si jo entengués que l'acord és bo per a Catalunya seria el primer que amb tota la meva llibertat, fins i tot anant contracorrent de la meva formació política, expressaria el meu criteri", ha afirmat Duran i Lleida en resposta a l'oferta que el president de la Generalitat, José Montilla, durant una entrevista a TV3 va llançar a CiU perquè s'afegís a l'acord sobre el finançament.

El president del comitè de govern d'Unió també ha dit a la mateixa entrevista que la seva formació és conscient que el seu desacord amb l'Estatut li pot passar factura política. Concretament, Duran i Lleida ha dit: "És possible que ens costi molt fer explicar la nostra posició perquè estem en solitari, som els únics que ens oposem a aquest acord, però és que no tenim cap altre remei perquè l'acord ni és bo en termes econòmics ni respecta l'Estatut".

En aquest sentit, el líder d'Unió també ha reiterat que encara que el nou finançament sigui "millor que l'anterior", "no és bo per a Catalunya i les xifres que s'estan donant no són les que es corresponen a la realitat".

Duran ha afegit que encara que ara pateixin un aïllament polític el temps els acabarà donant la raó.




Anar al contingut