Caldes de Montbui

Dumba, l'elefanta que viu en una finca particular

L'entitat animalista FAADA denuncia que el paquiderm, que viu en una finca de Caldes de Montbui, viu en condicions pèssimes

RedaccióActualitzat

La Dumba és una elefanta asiàtica, de 38 anys, que viu amb la família Kludsky, des que la van comprar quan era un nadó de 10 mesos. Ara pesa tres tones i mitja.

La Generalitat està pendent d'inspeccionar sobre el terreny si les condicions de vida de l'elefanta asiàtica, són les adequades o no. Segons l'entitat animalista FAADA, el paquiderm, que viu en una finca de Caldes de Montbui, viu en condicions pèssimes.

Els propietaris de la Dumba disposen del permís de nucli zoològic per tenir l'elefanta dins la finca, però, el 2014, la Generalitat va donar un termini de sis mesos als amos de l'elefanta perquè fessin un doble tanca, assenyalessin on era l'animal i fessin un pla d'emergència. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han admès que se'ls fa difícil inspeccionar el lloc i l'animal perquè l'elefanta passa més de sis mesos l'any fora, en circs europeus.

Isidre Pineda, alcalde accidental del Caldes de Montbui, ha dit a Catalunya Ràdio que "no tenen les competències per revisar les instal·lacions, però no els sembla que estigui en condicions pèssimes". 

Els propietaris expliquen que l'elefant es troba en un tancat de 500 metres quadrats dins d'una finca de 7.000 i que no li falta de res. El que ara la família haurà de fer és tancar tot el perímetre amb una tanca més alta. Aliena a tot això, aquest mes la Dumba està de vancances, en un descans més que merescut, abans de tornar a recórrer les pistes de circ de mig Europa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut