La Carolina i la Glòria, unides contra l'assetjament escolar (CCMA)

Dues mares contra el bullying: "Els nostres fills eren víctima i agressor i necessitaven ajuda"

Totes dues critiquen la inacció de l'escola davant un cas d'assetjament escolar denunciat als Mossos d'Esquadra en què va intervenir la Fiscalia de Menors
Enllaç a altres textos de l'autor

Mireia Rom Salvador

Periodista de la secció de Societat de TV3

@mireiarom
Actualitzat
TEMA:
Assetjament escolar

La Carolina i la Glòria es coneixien des que els seus fills havien començat junts l'escola, però la seva amistat va començar després de viure les dues cares de l'assetjament escolar. La filla de la Carolina feia anys que rebia burles i insults, i el fill de la Glòria era un dels que li feien la vida impossible.

Quan la nena feia quart de primària, la Carolina va demanar ajuda al centre, "per la meva filla i per la resta dels seus companys". "No van fer res, i tampoc Inspecció educativa", i el curs següent va acudir als Mossos d'Esquadra, que van obrir el protocol contra l'assetjament entre iguals

També hi va intervenir la Fiscalia de Menors, que va enviar una carta a les famílies dels agressors comunicant-los que els actes dels seus fills podien constituir un delicte contra la integritat moral de la víctima, però que estaven exempts de cap responsabilitat jurídica perquè eren menors de 14 anys. 

"L'escola em va dir que el meu fill no havia fet res, però ell em va confessar que era un dels que l'assetjaven", explica la Glòria. "No em va costar gens empatitzar amb la Carol: ella no veia en el meu fill un agressor, sinó un nen que també necessitava ajuda".

El fill de la Glòria va demanar perdó a la filla de la Carol i va passar a defensar-la quan la molestaven. Tot i això, la nena va marxar del centre.

"Fins que els adults no demostrem als nens que, si denuncien una situació de violència, treballarem per frenar-la, no farem front al bullying. Tenim una responsabilitat col·lectiva".

Aquest vídeo recull el seu testimoni:

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament escolar
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut