Les dues nenes continuen ingressades a la unitat de neonatologia tres mesos després del néixer

Dues bessones neixen amb tres dies de diferència a Texas

Es tracta d'un fenomen molt estrany que es dona un cop cada dos milions de parts de bessons
Actualitzat
TEMA:
Ciència

Carmen Martínez, una dona d'Abilene, Texas, ha donat a llum dues nenes bessones amb tres dies de diferència. És un fenomen molt estrany, segons expliquen els metges, i es dona només un cas en cada dos milions de parts.

Gabriella va néixer el 7 de març al Hendrick Health i la seva germana Isabella Rose ho va fer una mica més tard... concretament el 10 de març. Unes bessones separades per 72 hores i que segurament hauran d'explicar a llarg de tota la vida els detalls del seu naixement.

Un embaràs típic dura una mitjana de 40 setmanes. En aquest cas, la mare va tenir indicis de part prematur a la setmana 23 i va poder retardar el naixement uns dies.

Però a les 24 setmanes i quatre dies es va trencar la bossa d'una de les dues nenes i Carmen va donar a llum la primera de les seves filles. Gabriella va néixer amb menys d'un quilo de pes i la van haver d'ingressar en una UCI neonatal de l'hospital. Com que l'altra bessona tenia la seva pròpia placenta i estava en una bossa separada, no va caldre provocar el part.

Els metges van considerar més prudent retardar tant com fos possible el naixement de la segona nena per augmentar les possibilitats de supervivència. Isabella Rose va aguantar tres dies mes dins la seva mare. Quan va néixer pesava més d'un quilo i mig i estava més desenvolupada que la seva bessona. Malgrat això, també la van posar en una incubadora de l'UCI.

 

Als pares de Gabriella i Isabella Rose només els donaven un 30% de possibilitats que les nenes tiressin endavant perquè, en néixer de forma molt prematura, el seu cos era immadur.

Quan la primera bessona va néixer, els pares en van enviar una fotografia als familiars més pròxims. Expliquen que tots "es van espantar" i no gosaven preguntar què havia passat amb l'altra bessona.

Els metges que van atendre el part de la Carmen expliquen que es tracta d'un cas molt poc habitual. El ginecòleg, James L. Tadvick, diu que només ha vist un cas similar en tota la seva carrera.

Al juny, quan han passat tres mesos del seu naixement, Gabriella i Isabella Rose continuen ingressades a l'hospital, tot i que el seu estat de salut és bo. Encara s'han d'enfortir i desenvolupar els seus pulmons abans de poder deixar l'hospital. La mare ha tornat a casa seva i s'ha reincorporat a la feina.

La família viu a uns 45 minuts de l'hospital i la mare explica que el que pitjor porta és haver hagut de separar-se de les nenes i no veu l'hora que rebin l'alta mèdica i puguin anar-se'n a casa.

 

ARXIVAT A:
Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut