L'arsenal confiscat en el cop contra el grup que traficava amb marihuana i haixix (Mossos)

Droga per Telegram i correu postal: així funcionava el grup desarticulat a Barcelona

Hi ha vuit detinguts que feien una desena d'enviaments diaris de marihuana i haixix, sobretot cap a França
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drogues

Cada dia feien entre 10 i 12 enviaments de droga, sobretot a França. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Barcelona un grup criminal que cultivava i comercialitzava haixix i marihuana a tot Europa.

Tenia la seu en un bloc a tocar del Palau de la Música. Primer rebien les comandes per Telegram i, un cop cobrades, preparaven el paquet amb la droga i el feien arribar a diverses empreses de transport que treballen per correu postal.

Ramon Grassa, inspector cap de l'Àrea Regional d'Investigació de Barcelona, ha explicat que la droga passava totalment desapercebuda:

"Tenien tot el material per agafar la marihuana, premsar-la i poder-la enviar sense fer olor i que no es pogués moure. Són enviaments normals i corrents que fa qualsevol empresa, però de manera lícita de qualsevol tipus de mercaderia."

La investigació va començar a l'agost del 2023, quan es va intervenir paqueteria postal que contenia substàncies estupefaents i que havia estat enviada des de Barcelona a diferents països d'Europa.

Els Mossos han conclòs que el grup estava "perfectament organitzat i jerarquitzat".

El grup feia els enviaments de droga per correu postal (Mossos)


Vuit detinguts i sis armes confiscades

La policia ha escorcollat cinc domicilis d'aquest grup, quatre a Barcelona i un a Abrera, i ha detingut vuit homes, que ja són a la presó.

El grup criminal tenia la seu en un edifici al centre de Barcelona (Mossos)

A dins del centre de distribució, la policia va trobar-hi més de 100 quilos d'haixix i marihuana preparada per distribuir. Segons els Mossos, l'obtenien d'una plantació seva a Abrera, però sospiten que no és l'única, i ho estan investigant. Igualment, els van confiscar documentació diversa, 30 telèfons mòbils, 7 balances de precisió, 3 balises GPS i un inhibidor de freqüència, així com 3 quilos de llaminadures de cànnabis.

També els van intervenir més de 20.000 euros en efectiu i 6 armes de foc, entre les quals un subfusell, per defensar-se d'altres traficants. "És el que fan moltes organitzacions criminals que es dediquen al tema de la salut pública. És defensar-se d'altres grups i evitar narcoassalts d'altres organitzacions que els treguin la droga", remarca Grassa.

 

ARXIVAT A:
Drogues Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut