Policies a la zona on hi ha hagut l'apunyalament, a la ciutat de Holon
Policies a la zona on hi ha hagut l'apunyalament, a la ciutat de Holon (Reuters/Ricardo Moraes)

Dos morts en un atac palestí prop de Tel-Aviv i cinc en un bombardeig israelià a Gaza

La policia d'Israel ha abatut l'autor dels apunyalaments, un home resident a Cisjordània

RedaccióActualitzat

Un atacant palestí ha matat dues persones i n'ha ferit dues més en un atac amb arma blanca a la ciutat de Holon, a la perifèria de Tel-Aviv, segons han informat les autoritats israelianes. Les víctimes són una dona de 66 anys i un home de 70, als quals han apunyalat prop d'un parc d'aquesta localitat al sud de la capital d'Israel. Ella ha mort a l'acte, mentre que ell ha quedat ferit crític i ha acabat morint a l'hospital.

A dues persones més, un home de 68 anys i una dona de 26, les han traslladat a un hospital per les ferides rebudes i estan estables.

Les víctimes eren a uns 500 metres l'una de l'altra, segons les autoritats.

La policia israeliana ha abatut l'agressor i ha informat que era Amar Odeh, un home de 34 anys resident a Cisjordània. "El terrorista ha estat neutralitzat per un dels agents que era a la zona", han afirmat les forces de seguretat. L'home hauria entrat il·legalment a Israel, perquè no tenia cap permís.

L'apunyalament té lloc en plena escalada de tensió per l'assassinat del líder de Hamas, Ismail Haniyeh, a l'Iran. Com a resposta a aquest assassinat, Hamas i la Jihad Islàmica van fer una crida a la població de Cisjordània a fer pagar a l'ocupació israeliana i als seus aliats el preu dels seus crims.

Cinc morts en un bombardeig a Gaza

A Gaza, almenys cinc palestins han mort la matinada d'aquest diumenge en un bombardeig israelià contra les tendes de campanya per a desplaçats al voltant d'un hospital de Deir al-Balah, al centre de la Franja de Gaza, segons l'agència de notícies local Wafa. També s'ha informat de diversos ferits greus.

L'exèrcit israelià ha confirmat l'atac, sense indicar-ne el lloc exacte, i ha al·legat que hi ha hagut "explosions secundàries" per la "presència d'armes a la zona". Segons l'exèrcit, el bombardeig tenia per objectiu un grup "que feia activitats terroristes".

El rastre de l'atac amb drons a les tendes on viuen refugiats palestins a Deir al-Balah
El rastre de l'atac amb drons a les tendes on viuen refugiats palestins a Deir al-Balah (Reuters/Ramadan Abed)

L'atac, amb drons, ha encès les tendes on malviuen centenars de desplaçats. Segons l'Agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA), el 90% de la població de Gaza està desplaçada.

Aquest no ha estat l'únic atac les últimes hores als territoris palestins. Des que va començar la guerra, l'octubre passat, s'han recomptat 39.550 palestins morts, dels quals més de 16.300 eren menors, i més de 91.000 ferits.

 

ARXIVAT A:
IsraelGaza
Anar al contingut