Dos agents de la Policia Nacional en la plantació descoberta a Bescanó
Dos agents de la Policia Nacional en la plantació descoberta a Bescanó (CPN)

Dos detinguts per tenir un cultiu hidropònic amb més de 500 plantes de marihuana a Bescanó

L'operatiu de la Policia Nacional ha descobert que tenien la llum punxada i portaven 76.000 euros defraudats a la companyia elèctrica

Una investigació de la Policia Nacional ha permès aquest dilluns desarticular una organització que cultivava marihuana a gran escala a la localitat de Bescanó, al Gironès. Els agents han detingut dues persones que es feien càrrec de la plantació, on s'han trobat 548 plantes.

Els delinqüents mantenien un cultiu hidropònic intensiu a l'interior d'una nau. Aquest mètode de conreu no necessita terra, i fa créixer les plantes a base de solucions en aigua de diversos nutrients químics.

En aquest cas, segons la policia, els responsables també utilitzaven una gran quantitat de fertilitzants per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC, l'agent químic responsable dels efectes psicoactius de la marihuana. Per dissimular les olors, havien instal·lat materials molt costosos, com filtres de carboni i extractors d'aire.

Tres palanques metàl·liques confiscades als cultivadors de marihuana (CPN)

Quan els agents de la Unitat d'Intervenció Policial van arribar a la nau, van sorprendre els dos detinguts a dins. Van intentar fugir per la porta de darrere, que desembocava en una zona boscosa.

Tot i això, els agents els van poder interceptar. Els sospitosos es van resistir a la detenció però els van reduir i arrestar com a responsables de la plantació.
 

Pèrdues per a la companyia elèctrica

En tractar-se d'un cultiu interior, els detinguts necessitaven una gran quantitat de llum. Com sol ser habitual, havien punxat el subministrament elèctric de forma il·legal.

La policia calcula en 76.000 euros el perjudici que això ha causat a la companyia elèctrica.

 

 

 

Les sospites dels veïns van ser la clau

La policia ha agraït que l'operació ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana. Diversos veïns havien alertat d'un increment de la inseguretat als carrers, amb una circulació inusual de persones i vehicles estranys al voltant del local afectat.

Molts residents, a més, havien notat irregularitats en el seu propi subministrament elèctric a causa de la sobrecàrrega que la plantació causava en la xarxa.

Els detinguts, que segons fonts policials van exercir resistència amb agressivitat, ja han passat a disposició judicial i el subministrament elèctric de la zona ha tornat a la normalitat.

ARXIVAT A:
Marihuana
Anar al contingut