La col·laboració entre policies ha permès detenir els presumptes autors de l'homicidi
La col·laboració entre policies ha permès detenir els presumptes autors de l'homicidi

Dos detinguts a Bèlgica i Alemanya per la mort violenta d'un home a les Cases d'Alcanar

La col·laboració entre policies europees va permetre localitzar-los a Lieja i Colònia l'1 i el 8 d'agost

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en relació amb l'homicidi a la localitat de les Cases d'Alcanar, el dia 11 de juliol del 2024. Les dues detencions s'han fet a Bèlgica i França: es tracta d'un home de 30 anys i una dona de 34, a qui se'ls atribueix l'autoria de la mort violenta d'un home de 77 anys.

Tots dos detinguts han estat extradits a Catalunya i ja han passat a disposició del jutjat d'instrucció 1 d'Amposta.

Els fets pels quals se'ls investiga van tenir lloc l'11 de juliol a la tarda, quan la policia local de les Cases d'Alcanar va informar els Mossos d'Esquadra que s'havia trobat un cadàver a l'interior d'un domicili.

Les primeres gestions van confirmar l'existència d'indicis de criminalitat, i la divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre en va assumir la investigació. El cadàver va ser traslladat a la seu de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya de Tortosa, on l'endemà se li va practicar l'autòpsia.

Els Mossos van investigar si els presumptes autors haurien fugit de Catalunya en direcció a diferents punts d'Europa, i els van aconseguir ubicar: l'home, a la localitat de Lieja (Bèlgica), i la dona, a la ciutat de Colònia (Alemanya).

La coordinació entre els Mossos d'Esquadra, la Gendarmerie i la policia nacional francesa, per ser el lloc de trànsit dels investigats, i les policies d'Alemanya i Bèlgica, va ser clau per detenir, els dies 1 i 8 d'agost, els presumptes autors materials de la mort violenta sobre els quals constava una ordre europea de detenció.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut