Dones amb seqüeles psicològiques per Onlyfans: "Entres en un bucle, he hagut de parar"

Els Mossos d'Esquadra alerten que els arriben cada cop més denúncies de víctimes més joves que, atretes pel diner fàcil, no són conscients de les conseqüències d'obrir-s'hi un perfil

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra alerten que cada cop els arriben més denúncies relacionades amb plataformes digitals de contingut sexual, com OnlyFans. Cada cop les víctimes són més joves, sobretot noies, que, atretes pel diner fàcil, no són conscients de les conseqüències que els pot comportar haver creat un perfil en aquestes xarxes.

Els experts consideren que es tracta de prostitució encoberta i que en aquests webs s'hi blanqueja la pornografia i porta a l'explotació sexual. Un 90% dels que s'arrisquen a formar-ne part són noies joves.

La periodista de TV3 Anna Teixidor ha parlat amb algunes víctimes que narren les seqüeles psicològiques que pateixen.

Dediquen jornades de més de 15 hores a penjar contingut sexual en el seu perfil i interactuar amb subscriptors d'arreu del món.

"Entres en un bucle perquè penses que cada subscriptor et donarà més diners. He arribat a un estat d'estrès tan fort i tan "heavy" que he hagut de parar."

Una oculta la seva identitat per evitar l'assetjament: "M'han trucat a la porta de casa, m'han vingut amb regals, cartes anònimes... Hi ha hagut èpoques que ho he passat molt malament".  

Cecilia, supervivent d'OnlyFan
La Cecília parla a TV3 de la necessitat de tenir suport psicològic abans d'entrar a OnlyFans (3Cat)


La Cecília, de 37 anys, fa ciclisme i des del seu canal de YouTube va passar a tenir un perfil d'Onlyfans, i creu que cal suport psicològic per formar-ne part.

"Crec que cal ajuda psicològica molt abans de començar a OnlyFans, per tenir les idees clares. Si és per una necessitat de diners és una cosa preocupant. T'ofereixen coses i tu accedeixes. Si no estableixes límits, fins on ho allargaràs?"

Des dels Mossos d'Esquadra Guillem Goset, cap de la Unitat Central de proximitat i atenció a la ciutadania alerta que el contingut pot caure en mans de tercers i es poden produir extorsions, sextorsions, xantatges o coaccions".

ARXIVAT A:
Xarxes socials InternetMossos d'EsquadraCiberdelicte
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut