Una imatge de l'únic debat que han fet Donald Trump i Kamala Harris
Una imatge de l'únic debat que han fet Donald Trump i Kamala Harris (Reuters/Evelyn Hockstein)

Donald Trump rebutja el desafiament de Kamala Harris i no hi haurà segon debat

El candidat republicà argumenta que en alguns estats ja hi ha començat el vot anticipat

RedaccióActualitzat

El republicà Donald Trump ha rebutjat el repte llançat per la seva rival demòcrata, Kamala Harris, per fer un segon debat abans de les eleccions presidencials dels Estats Units del 5 de novembre. Harris va lleugerament al davant a les enquestes, tot i que estan molt igualats.

"És massa tard per organitzar un nou debat, la votació ja ha començat", ha dit l'expresident, en referència al vot anticipat que es fa en alguns estats del país.

La vicepresidenta havia proposat un enfrontament al seu oponent republicà el 23 d'octubre, acceptant l'oferta de la CNN, la cadena amb seu a Atlanta, a l'estratègic estat de Geòrgia.

La negativa de Trump al debat ha arribat ràpidament en un míting a Wilmington, a Carolina del Nord, un altre estat que pot ser decisiu per elegir el president.

Trump també ha dit que Harris "ha tingut l'oportunitat de fer-ho amb Fox. Fox ens va convidar. I vaig esperar i esperar, i ho van rebutjar" i ha assegurat que ara, just abans de les eleccions, vol fer un debat amb la CNN "perquè està perdent molt".

 


Els debats anteriors

Trump va fer un primer debat amb Joe Biden el mes de juny, i un segon amb Kamala Harris el 10 de setembre a Filadèlfia, a l'estat clau de Pensilvània, en una trobada organitzada per la cadena ABC, on la vicepresidenta va aconseguir que el seu contrincant perdés els nervis en repetides ocasions.

Després d'aquell cara a cara, Trump ja va dir que no en volia fer més.

Abans, a finals de juny, Trump va debatre amb el president Joe Biden, que llavors era el candidat demòcrata. Biden va fer un paper molt criticat en aquest debat organitzat per la CNN i, després de rebre pressions internes del seu partit, va haver d'abandonar la campanya, cedint el testimoni a Harris.

El debat que va acceptar aquest dissabte Harris es plantejava a la CNN sota les mateixes regles de la trobada en què Trump es va proclamar vencedor sobre Biden. Des de la campanya demòcrata, plantejaven que el republicà no hauria de tenir "inconvenient" a acceptar la nova invitació.

La votació anticipada per a les eleccions presidencials ha començat aquest divendres a tres estats: Minnesota, Dakota del Sud i Virgínia. En les pròximes setmanes, altres estats també permetran el vot anticipat amb urnes o per correu.

Les enquestes pronostiquen unes eleccions molt disputades. A causa del sistema electoral nord-americà, tot dependrà dels resultats de set estats clau: Pensilvània, Michigan, Wisconsin, Geòrgia, Carolina del Nord, Arizona i Nevada.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut