Angela Dobrowolski asseguda al banc dels acusats el primer dia judici a l'Audiència de Barcelona per intent assassinat contra Josep Maria Mainat
Angela Dobrowolski al banc dels acusats el primer dia del judici
Catalunya Migdia

Dobrowolski sorprèn l'últim dia del judici del cas Mainat: "Creia que demanaria l'absolució"

A la recta final del judici, que ha quedat vist per a sentència, Angela Dobrowolski ha sorprès el tribunal assegurant que "en el fons de la seva ànima" esperava que el seu exmarit demanaria la seva absolució

Enllaç a altres textos de l'autor Maria Núria Revetlle, especialista en tribunals a Catalunya Ràdio

Maria Núria Revetlle

Periodista de la secció de Societat de Catalunya Ràdio, especialitzada en crònica judicial

@marianuria2011
Actualitzat

El judici per l'intent d'assassinat del productor televisiu Josep Maria Mainat ha quedat vist per a sentència. L'acusada, la seva exdona Angela Dobrowolski, ha aprofitat el torn final de paraula i per sorpresa de tothom ha dit que esperava que Mainat retiraria totes les acusacions contra ella:

"En el meu interior estava convençuda que al final l'acusació particular anava a demanar la meva absolució. Ho creia en el fons de la meva ànima"

Dobrowolski també ha carregat contra l'informàtic que va dir que ella havia fet cerques a internet sobre la insulina i l'ha tornat a acusar d'haver intentat extorsionar-la.

Fiscalia i acusació particular, però, han mantingut la seva tesi inicial: que Dobrowolski tenia la intenció de matar Mainat, i per això mantenen la petició de 13 anys de presó per a l'acusada.


Fiscalia: "Dobrowolski sabia que per Mainat la insulina era verí"

En la presentació del seu informe final, el fiscal ha intentat desactivar totes les afirmacions fetes per Dobrowolski, especialment quan l'acusada va assegurar que havia fet tot el possible per revertir el xoc hipoglucèmic que va patir el seu exmarit administrant-li glucosa. En aquest sentit, el fiscal ha recordat que la metgessa del Sistema d'Emergències Mèdiques --SEM-- que va atendre Mainat la nit dels fets va desmentir Dobrowolski assegurant que la dona no li havia dit que hagués injectat res a Mainat.

El fiscal ha afegit que la mateixa metgessa del SEM va insistir en "el comportament excessivament nerviós i alterat de l'acusada, fins al punt que la van advertir que trucarien a la policia perquè la dona no els deixava treballar". Per tot plegat, la postura de la Fiscalia és molt clara: "L'ànim de matar d'Angela es dedueix inequívocament del fet que injecta insulina al seu exmarit adormit":

"Ella sap el que és la insulina per al senyor Mainat.. .verí, simplement verí. I sap perfectament les conseqüències que això podia tenir"

Josep Maria Mainat té una diabetis de tipus 2 i la insulina el perjudica.


L'advocada de Mainat: Va ser premeditat i amb traïdoria

En el seu informe final, Olga Tubau, que exerceix l'acusació particular, ha dit que Angela Dobrowolski tenia la intenció de matar Mainat i que, a més a més, ho va fer amb premeditació. Segons Tubau, la declaració dijous de l'acusada no es pot agafar per enlloc i ha mentit al tribunal.

L'advocada de Josep Maria Mainat també ha assegurat que Dobrowolski va injectar insulina al seu exmarit i va calcular el temps que calia per avisar el SEM perquè, quan arribessin, el coma glucèmic ja fos irreversible.

Angela Dobrowolski davant del tribunal que l'ha jutjat (ACN/Jordi Borràs)

Aquest dijous, Angela Dobrowolski va dir davant del tribunal que "no el volia mort" referint-se a Josep Maria Mainat, i que aquell 23 de juny del 2020 "va fer tot el possible per salvar-lo". Va defensar que va salvar-li la vida perquè li va donar un sobre de glucosa concentrada que, segons ella, va revertir la hipoglucèmia i l'estat d'inconsciència en què es trobava Mainat. Una versió que els membres del Sistema d'Emergències Mèdiques van desmentir.

L'exdona del productor televisiu va anar més enllà i va apuntar que la causa de la hipoglucèmia greu que va patir Mainat va ser deguda al fet que consumia "muntanyes de pastilles" per mantenir-se jove. Va dir que en prenia una seixantena al dia.

Dobrowolski, que només va contestar les preguntes del seu advocat, també va negar haver trigat 20 minuts a alertar el 112 del que li estava passant al seu exmarit i ha assegurat que --malgrat anar drogada-- estava "prou lúcida" per adonar-se de la situació i atendre Josep Maria Mainat.


No se la castiga pel delicte de revelació de secrets

Coincidint amb la declaració dijous de Dobrowolski davant la jutgessa, Mainat va ratificar la retirada del delicte de revelació de secrets.

Josep Maria Mainat mirant la seva exdona durant la vista a l'Audiència de Barcelona (ACN/Quim Vallès)

La fiscalia i l'acusació particular, exercida per l'advocada Olga Tubau, havien demanat inicialment 3 anys per aquest delicte, en considerar que la processada va entrar al correu personal del seu exmarit per obtenir informació sobre el testament i el procés de divorci. Però com que Mainat sí que ha retirat aquesta acusació, la Fiscalia també s'ha vist obligada a fer-ho.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut