Angela Dobrowolski asseguda al banc dels acusats primer dia judicia l'Audiència de Barcelona per intent assassinat contra Josep Maria Mainat
Angela Dobrowolski, al banc dels acusats en el judici iniciat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona (ACN/Jordi Borràs)

Dobrowolski nega que volgués matar Mainat: "Vaig fer tot el possible per salvar-li la vida"

L'acusada ha negat també tenir cap motiu econòmic per atemptar contra el seu aleshores marit, amb qui estava en procés de divorci

Actualitzat

Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, acusada d'intentar assassinar-lo injectant-li insulina, ha declarat davant el tribunal que no volia matar el seu marit i que el va socórrer tan bé com va poder.

L'acusada ha assegurat que quan es va adonar que l'empresari es trobava en un "estat comatós" i "al caire de la mort", i després d'un segon de xoc emocional, va decidir incorporar-lo, buidar-li les vies aèries i donar-li un sobre de glucosa concentrada per a ciclistes. Tanmateix, ha admès que "anava col·locada" però que estava prou "lúcida" per atendre'l i alertar el 112.

"Jo no el vaig voler mort, jo no vaig voler el meu marit mort. Vaig fer tot, tot el que vaig poder per salvar-li la vida."

En el quart dia del judici que va començar dilluns a l'Audiència de Barcelona, la processada, que només ha respost a preguntes del seu advocat, ha apuntat que la causa de la hipoglucèmia greu que va patir Mainat va poder ser deguda al fet que consumia "muntanyes de pastilles" que prenia suposadament per mantenir-se jove.

L'acusada també ha negat que tingués un motiu econòmic per atemptar contra la vida de Josep Maria Mainat.

Els fets van passar la matinada del 22 al 23 de juny del 2020. Després d'una forta discussió entre la parella --que estava en procés de divorci--, l'acusada, segons explica la hipòtesi fiscal, hauria "executat el pla que havia ideat". Dobrowolski s'enfronta a una condemna de tretze anys de presó per temptativa d'assassinat.

Dilluns van declarar davant el tribunal Josep Maria Mainat i el seu fill Pol, que va denunciar els fets. I entre dimarts i dimecres han comparegut diversos testimonis i pèrits, com ara els metges que van atendre Mainat i un informàtic que va contractar Dobrowolski per recuperar les imatges de les càmeres de seguretat i accedir a l'ordinador de Mainat.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut