Angela Dobrowolski i Josep Maria Mainat sortint del jutjats
Angela Dobrowolski i Josep Maria Mainat sortint del jutjats

Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, anirà a judici acusada d'intentar matar-lo

L'exdona del productor de televisió serà acusada d'homicidi o d'assassinat en grau de temptativa

Actualitzat

Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, ha estat processada pel jutge que porta el cas i serà acusada del delicte d'homicidi o del d'assassinat en grau de temptativa.

El jutge de Barcelona José Antonio Cruz de Pablo comunicarà aquest divendres el processament a Dobrowolski, que serà jutjada per haver intentat, suposadament, acabar amb la vida de Mainat injectant-li insulina, segons va avançar aquest dimarts El Periòdico.

Ara fa un any, l'Audiència de Barcelona va rebutjar arxivar la investigació pel suposat intent d'homicidi el juny del 2020, amb l'argument que quedaven diligències per practicar, com l'interrogatori dels sanitaris que van atendre el membre de la Trinca la mateixa nit dels fets al seu domicili i posteriorment a l'hospital.


Insulina o hormona d'aprimament

Un informe forense apuntava que la causa de la hipoglucèmia greu que va tenir Mainat podria no haver estat la insulina injectada per Angela Drobowolski, com assegura l'acusació particular, sinó un producte per aprimar-se.

La defensa de Dobrowolski de fet atribueix el coma de Mainat a la medicació antiedat i les hormones per aprimar-se que pren; i tot, combinat amb els 72 anys que té i el consum de cànnabis.

Fins al moment ha quedat acreditat que Mainat va tenir una hipoglucèmia greu el 22 de juny, que aquella nit es trobava amb Drobowolski i amb els seus dos fills petits i que la dona, abans d'aquest episodi, li va subministrar una substància amb el consentiment d'ell. Després li va mesurar la glucosa amb un aparell --quan el productor estava ja inconscient-- i va trucar al SEM per l'estat en què es trobava el seu marit.


Per què va trigar a trucar al SEM?

Un altre dels dubtes que el jutge volia continuar investigant és si la dona va trigar uns 26 o 41 minuts entre que va mesurar el nivell de sucre a la seva parella i l'avís al SEM. Calia aclarir si hi havia un desfasament temporal de l'aparell o si eren veraces o no les dades aportades per la defensa o l'acusació.

La defensa de la dona al·lega que va ser ella mateixa qui va dir als sanitaris del SEM que Mainat era diabètic i que va "salvar-li la vida" abans que arribés l'ambulància. També va assegurar que la hipoglucèmia va desorientar Mainat, i això hauria provocat la confusió entre les punxades de la infermera amb les de la seva dona quan li va subministrar, entre altres, el producte per aprimar-se, amb el seu ple consentiment. En canvi, Mainat va dir als metges de l'hospital que ell no prenia aquest producte, però que va se'l va deixar administrar per no discutir amb la seva dona.

Mainat, sortint dels jutjats de Barcelona el desembre del 2020
Mainat, sortint dels jutjats de Barcelona el desembre del 2020 (Europa Press)


Unes visites sospitoses a la cuina

El jutge d'instrucció ha considerat com "element incriminador" els enregistraments d'una càmera de seguretat de la cuina en què s'observa que Drobowolski aquella nit, abans de la hipoglucèmia de Mainat, va anar fins a 13 vegades a la nevera i que a vegades s'hi va estar durant dos minuts manipulant alguna cosa a l'interior.

Quan surt de la cuina torna a accedir a l'habitació on hi havia Mainat i, no obstant això, en els 20 minuts anteriors a l'arribada dels facultatius del SEM no va anar a la cuina. "Aquestes visites a la cuina i la permanència a l'habitació sense sortir-ne almenys 20 minuts abans que arribin els facultatius del SEM, interpretades aïlladament poden tenir explicacions alienes als fets, però també una explicació incriminatòria" que només després d'una investigació "completa" pot valorar-se, diu el jutge.


Presó provisional

Va ser Pol Mainat, fill del productor i de l'actriu Rosa Maria Sardà, qui va presentar la denúncia que va donar motiu a la primera detenció de Dobrowolski, encara que el jutge instructor va descartar la petició de la Fiscalia perquè ingressés a la presó preventiva i la va deixar en llibertat.

Dies després, els Mossos d'Esquadra van tornar a detenir la dona de Mainat per cobrar suposadament dos xecs --de 2.900 i 1.200 euros-- que va sostreure d'un talonari en blanc del seu marit; en una ocasió va ocultar el seu rostre amb gorra i ulleres fosques per no ser identificada al banc.

El mes de gener passat, el jutge va dictar presó provisional contra Angela Dobrowolski per l'incompliment de mesures cautelars i un delicte de violació de domicili per accedir a la casa del seu exmarit.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut