Angela Dobrowolski a les portes del jutjat aquest divendres (ACN/Carles Martín)

Dobrowolski diu que no volia matar Mainat, sinó salvar-lo: "Mai li he donat insulina"

L'exdona de Mainat no ha declarat davant el jutge, però s'ha reafirmat davant dels periodistes que no va intentar matar el seu exmarit, sinó que el va salvar
Redacció
TEMA:
Judicial

Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat, s'ha negat a declarar aquest divendres al jutjat que la investiga per intent d'assassinat del seu exmarit. S'ha reafirmat en les seves declaracions anteriors i ha assegurat que no va intentar matar Mainat: "La prova és que és viu", ha dit a la sortida del jutjat.

També ha negat que la hipoglucèmia que va tenir el seu exmarit fos per haver-li injectat insulina: "Mai li he donat insulina, ni mai hi ha hagut insulina a casa", ha afegit.

"Van ser quatre productes. Ho he detallat i no he ocultat mai res del que li vaig donar. Tenia recepta de tot i no hi havia res que el pogués perjudicar. Del que va poder prendre ell, a part del que li vaig donar jo, no en tinc ni control ni coneixement."

Aquest divendres el magistrat l'havia citada per comunicar-li la interlocutòria que la processa per intent d'assassinat o homicidi i revelació de secrets. Però, de moment, no hi ha hagut imputació formal, ja que la defensa de Dobrowolski va presentar un recurs contra aquest escrit demanant l'arxivament de la causa. Fins que l'Audiència de Barcelona no el resolgui, en els pròxims mesos, el procés que la duria a judici queda pendent.

Ara fa un any l'Audiència de Barcelona rebutjava arxivar la investigació pel suposat intent d'homicidi el juny del 2020, amb l'argument que quedaven diligències per practicar, com l'interrogatori als sanitaris que van atendre el membre de La Trinca la mateixa nit dels fets al seu domicili i posteriorment a l'hospital.

"Vaig trigar dos minuts i mig a trucar, estava en xoc"

El jutge instructor va trobar indicis delictius suficients per jutjar Angela Dobrowolski per l'intent de matar Josep Maria Mainat. Entre aquests indicis hi ha el temps que va tardar Dobrowolski a trucar a emergències.

La investigació resol que haurien passat entre 26 i 41 minuts entre el mesurament del nivell de sucre a la seva parella i l'avís als serveis d'emergències. Aquest divendres l'exdona de Mainat ha dit que només va trigar dos minuts i mig a trucar al SEM.

"Quan jo veig que ell està malament passen aproximadament dos minuts i mig. L'únic retard que vaig tenir va ser el segon de xoc. Qualsevol persona en una situació de pànic o terror té un segon de xoc i aquest va ser l'únic retard."

Sobre els nombrosos viatges que aquella nit va fer a la nevera, Dobrowolski ha dit als periodistes que "qualsevol nit a can Mainat són molts viatges a la cuina".

El jutge d'instrucció havia apreciat com a "element incriminatori" els enregistraments d'una càmera de seguretat de la cuina en què s'observa que Drobowolski aquella nit, abans de la hipoglucèmia, va anar fins a 13 vegades a la nevera i que a vegades s'hi estava durant dos minuts manipulant alguna cosa a l'interior. Quan en sortia tornava a l'habitació on hi havia Mainat. Durant els 20 minuts abans de l'arribada del SEM no hi va anar. Segons el jutge aquests viatges "aïlladament poden tenir explicacions alienes als fets, però també una explicació incriminatòria", diu a la interlocutòria.

La defensa de la dona, en canvi, al·lega que va ser ella mateixa qui va dir als sanitaris del SEM que Mainat era diabètic i va "salvar-li la vida" abans que arribés l'ambulància.

Angela Dobrowolski tenia una cita per anar a declarar el 19 d'abril que ve per haver trencat l'ordre d'allunyament que tenia del domicili i de Josep Maria Mainat, que, ha dit, havia quedat suspesa encara sense nova data.

Angela Dobrowolski acompanyada pel seu advocat (ACN/Carles Martín)

Arran del cas, Josep Maria Mainat i Angela Dobrowolski, que tenen dos fills en comú, s'han divorciat. L'exdona de Mainat s'ha queixat que durant els gairebé dos anys de procés ha vist molt poc els seus fills. L'últim cop que els va veure, ha dit, va ser abans de Nadal. Tot i que ha admès que en un primer moment va renunciar a veure'ls, per pressionar el seu exmarit en el divorci, ara diu que això "està causant un dany irreparable" als fills i a la seva relació com a mare.

També ha acusat Mainat de no voler-li pagar la pensió i ha dit que la seva situació econòmica és precària. Diu que té un embargament per deutes de més de 50.000 euros de costes judicials, segons assegura.

 

ARXIVAT A:
Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut