Una ambulància davant del camp de futbol dels alts del Golan on haurien caigut els projectils de Hezbollah (Reuters/Gil Eliyahu)

Diversos infants morts en un atac al territori annexionat per Israel als alts del Golan

Israel acusa Hezbollah, però la milícia xiïta nega l'autoria de l'atac, que ha provocat almenys 12 morts i 34 ferits
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Israel

Almenys dotze persones han mort, la majoria nens i adolescents, pel llançament de projectils aquest dissabte des del Líban contra un camp de futbol a la ciutat de Majdal Shams, als alts del Golan, territori annexionat per Israel.

A més, segons els serveis d'emergència israelians també hi ha 34 persones ferides, 17 dels quals es troben en estat crític. Entre els ferits hi ha deu nens. 

Segons l'Estrella de David Roja (Magen David Adom), les víctimes tenen entre 10 i 20 anys. L'atac els ha sorprès mentre jugaven a futbol, segons ha explicat un testimoni dels fets, Mourhaf Abu Saleh. 

"Són tots els nostres nens i familiars. Has de veure el lloc de l'impacte, un camp de futbol. Estaven jugant a futbol... No han pogut arribar al refugi perquè el coet ha anat a parar a mig camí. Hi havia tanta gent al camp... moltes víctimes."


Hezbollah nega la seva implicació

Aquest és l'atac més mortífer a Israel i els territoris ocupats i annexionats des que va començar la guerra a Gaza l'octubre passat. Israel en responsabilitza Hezbollah, però als seus canals de comunicació la milícia xiïta libanesa nega l'atac dirigit contra el camp de futbol. Tot i això, sí que reivindica el llançament de projectils contra una base militar als alts del Golan.

L'atac contra el camp de futbol ha passat després d'un altre de les forces israelianes contra territori del Líban, on han mort quatre persones. Fonts libaneses asseguren que els morts eren membres de diferents grups armats i que almenys un d'ells era milicià de Hezbollah.

Policies i soldats israelians, al camp de futbol atacat als alts del Golan (Reuters/Avi Ohayon)

Una trentena de projectils interceptats

Mentrestant, les Forces Armades israelianes han confirmat l'impacte d'un projectil procedent de territori libanès a la zona de Majdal Shams. Efectius militars i sanitaris ja treballen en l'evacuació, segons el comunicat militar.

D'altra banda, s'ha informat de la detecció d'una trentena de projectils llançats des de territori libanès. "Els caces de la defensa aèria han interceptat amb èxit diversos míssils. La resta de míssils han caigut en zona oberta, sense víctimes", diuen en el seu canal oficial.
 

Netanyahu: "Hezbollah pagarà un alt preu"

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha reaccionat a l'atac anunciant represàlies contra Hezbollah. Netanyahu ha assegurat que la milícia libanesa "pagarà un preu alt" per la mort dels infants a Majdal Shams.

De moment, l'exèrcit israelià ha informat en un comunicat que la nit de dissabte a diumenge ha bombardejat, de forma simultània, set regions de l'interior i el sud del Líban en resposta a l'atac al camp de futbol.

"La força aèria israeliana ha atacat diversos objectius terroristes de Hezbollah tant a l'interior del territori libanès com al sud del Líban, inclosos dipòsits d'armes i infraestructura terrorista."


En les últimes hores, Benjamin Netanyahu ha parlat amb el líder de la comunitat drusa a Israel, el xeic Muafak Tarif, a qui ha transmès el condol.

El portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha reiterat en un comunicat que Hezbollah és el responsable de l'atac, malgrat que la milícia xiïta ho hagi negat.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant una conferència de premsa (Reuters/Nir Elias)


Un territori ocupat i no reconegut per la comunitat internacional

Els alts del Golan són un territori que Israel va arrabassar a Síria durant la guerra dels Sis Dies (1967) i la guerra del Yom Kipur (1973) i que es va annexionar de forma efectiva el 1981, en un moviment no reconegut per la comunitat internacional.

La localitat de Majdal Shams, als alts del Golan, territori annexionat per Israel (3Cat)

Almenys 30 morts en un atac a una escola de Gaza

Hores abans de l'atac als alts del Golan, una altra ofensiva de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza ha provocat una nova matança.

Segons el Ministeri de Salut de Gaza, almenys una trentena de persones han mort i un centenar més han resultat ferides en l'atac contra una escola de Deir al-Balah, al centre de la Franja.

L'exèrcit israelià ha confirmat l'atac contra l'escola, i assegura que ha estat una operació contra terroristes que operaven des d'allà.

ARXIVAT A:
Israel Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut