Els bombers treballaven dins l'edifici en el moment de l'explosió (Reuters)

Dos bombers i una turista espanyola moren en l'explosió de gas en un forn de pa de París

Hi ha una desena de ferits crítics i una trentena de diversa consideració, entre ells dos altres ciutadans espanyols
Redacció Actualitzat
TEMA:
França

Una forta explosió dins d'un forn de pa del centre de París ha causat almenys tres morts i una cinquantena de ferits. Una desena de ferits es troben en estat crític.

Una de les tres víctimes mortals és una ciutadana espanyola de Toledo, segons han confirmat fonts del Ministeri d'Exteriors. També hi hauria dos espanyols més ferits.

L'explosió ha passat pocs minuts després de les 9 del matí. Les altres dues víctimes mortals són bombers que treballaven des de primera hora del matí en una fuita de gas al carrer Trévise, on hi ha hagut l'explosió.

En el moment dels fets, alguns bombers havien entrat dins de l'edifici situat al número 6 del carrer Trévise i eren dins el local que ocupa un forn de pa. Per aquesta raó, es tem que gran part dels ferits siguin membres del cos de bombers.

El ministre de l'Interior francès, Christophe Castaner, quan ha arribat al lloc de l'incident ha dit que el balanç de víctimes podia ser molt greu:

"Hi ha hagut una explosió greu, certament relacionada amb una fuita de gas d'origen manifestament accidental amb bosses de gas que han explotat. El balanç de víctimes és greu."

En un primer moment, les autoritats franceses han confirmat quatre víctimes mortals a causa de l'explosió, però poca estona després han rectificat i han rebaixat la xifra.

Pràcticament tot l'edifici on està situat el forn de pa ha estat envoltat per les flames.

Els veïns de la zona expliquen que han sentit un estrèpit i que fins i tot el terra ha tremolat, com si es tractés d'un sisme.

 

 

 


 


 

Els edificis veïns han tingut importants danys materials i s'han hagut de desallotjar.

El carrer Trévise es troba al districte novè de la capital francesa, molt a prop del Folies Bergère i de la plaça de l'Òpera, un dels punts més turístics de la ciutat.

 


La força de l'explosió ha trencat els vidres dels edificis del voltant. A la zona hi ha nombrosos establiments hotelers que també han hagut de ser desallotjats.

 

 

Les primeres imatges que han arribat des del lloc de l'explosió mostren importants danys materials a l'edifici on hi ha hagut l'explosió, als edificis contigus i també als vehicles que hi havia aparcats al carrer.

Bombers i policia han acordonat la zona on hi ha hagut l'explosió.

 

 

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha expressat el condol a les famílies de les víctimes i ha destacat la feina dels bombers de la ciutat:

 


 

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut