La policia no ha donat ni el nombre de ferits ni el seu estat, ni si s'han fet detencions (EuropaPress/Jacob King PA Wire)
Birmingham

Un mort i set ferits, dos de greus, en un apunyalament múltiple a Birmingham

La policia fa públiques imatges d'un sospitós dels atacs i demana la col·laboració ciutadana

Judith Casaprima SaguésActualitzat

La policia britànica continua buscant l'home que la matinada de diumenge va apunyalar diverses persones a Birmingham. Una de les víctimes va morir i hi ha set ferits, dos dels quals en estat crític. Sembla que l'agressor va triar les víctimes a l'atzar i la policia no creu que es tracti d'un atac terrorista.
El que molts veïns de la segona ciutat britànica es pregunten és com va poder fugir el sospitós, si els atacs van durar prop de dues hores. La policia ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar-lo.

 

Els incidents van durar dues hores, des de poc després de la mitjanit fins a 2/4 de 3 de la matinada, mentre l'agressor s'anava desplaçant per diversos carrers del centre de Birmingham. La policia de West Midlands ha qualificat l'incident de greu i ha obert una investigació per assassinat.  

Es van tallar carrers i acordonar la zona per investigar els diversos escenaris. La policia ha fet públiques fotografies i vídeos després que, en una compareixença, el superintendent en cap del cos, Steve Graham, fes una crida als testimonis que puguin ajudar i aportar-ne imatges.

 

La policia ha recuperat un ganivet que haurien tirat a una claveguera (Reuters/Phil Noble)

L'investigació policial apunta que els atacs van ser aleatoris i sense motiu aparent. Segons la Policia i el ministre d'Afers Exteriors britànic, Dominic Raab, no hi ha cap element que vinculi l'apunyalament amb un atac terrorista.

"No hi ha cap element que indiqui una relació amb el terrorisme. La nostra investigació és per homicidi."

Tampoc no es relacionen els fets amb enfrontaments entre grups rivals o un delicte d'odi, opció tinguda en compte perquè els fets han passat al barri gai de Birmingham.

La Policia va rebre un avís cap a 2/4 d'una de la matinada per l'apunyalament d'una persona i, un cop al lloc dels fets, es van trobar amb altres atacs similars a la mateixa zona. 

 

Un aqent prop d'un dels escenaris dels apunyalaments a Birmingham (Reuters/Phil Noble)

Els equips d'urgències van atendre diverses persones, 7 amb ferides per arma blanca, entre els quals hi ha un home que ha mort, i un home i una dona que estan ferits greus.
 

Testimonis parlen "d'insults racials"

Tot plegat va passar en ple centre de Birmingham, en una àrea anomenada Gay Village, que ja tenia molts carrers tancats al trànsit a causa de les restriccions pel coronavirus. Hi havia moltes persones assegudes en taules a l'aire lliure, menjant i bevent, en ple dissabte a la nit. 

 

La policia ha acordonat la zona dels fets mentre s'investiga el cas (Reuters)

Una testimoni, Cara Curran, entrevistada per la ràdio de la BBC, ha explicat que "no havia vist mai res semblant".

"Vaig veure diverses persones que es barallaven primer amb els punys ... la gent de pubs i discoteques va sortir per veure què passava. Hi havia dones, homes, gent gran, gent jove, una barreja de gent. He vist, sentit tantes coses aquesta nit en un termini de tres hores, amb les punyalades, un cotxe estavellat i moltes altres coses, que és un gran xoc per a mi."

 

 

Segons alguns mitjans locals, testimonis presencials han dit haver sentit insults racials durant l'incident, i que era una "nit multicultural" als clubs de la zona.

El primer ministre britànic, Boris Johnson va expressar a través de twitter el seu condol a les víctimes i l'agraïment als serveis d'emergència er la seva actuació.

 



Un altre apunyalament múltiple

Aquest incident de Birmingham ha coincidit amb un altre apunyalament múltiple que va passar dissabte al vespre a Bexley, al sud-est de Londres, on cinc persones van ser apunyalades, una de gravetat, i es van detenir 5 persones implicades en els fets.

Més enllà de la coincidència en el temps no hi ha cap evidència que els casos estiguin relacionats

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut