Disney alerta dels elements racistes d'alguns continguts

Disney+ veta "Dumbo", "Peter Pan" i "Los Aristogatos" als més petits pel racisme

La plataforma de "streaming" trasllada aquests clàssics a la secció d'adults

RedaccióActualitzat

Disney+ ha retirat del catàleg infantil tres clàssics de la casa d'animació: "Peter Pan", "Dumbo" i "Los Aristogatos". L'empresa va anunciar a la tardor que avisaria del contingut racista de determinades pel·lícules i ara ha passat a l'acció.

Els tres títols queden vetats als menors de 7 anys. Ara només es poden trobar a la part d'adults i amb un avís que alerta:

"Aquest programa inclou representacions negatives i/o maltractaments de persones o cultures. Aquests estereotips eren equivocats aleshores i estan equivocats ara."

 

 

Detall d'un mural de Peter Pan (Flickr/Atis547)


En el cas de "Dumbo" (1941), la queixa ve perquè ridiculitza afroamericans esclavitzats a les plantacions del sud, que canten "quan ens donen la paga, llancem tots els diners".

A "Peter Pan" es mostra els nadius americans com una tribu d'indis i se'ls anomena "pells roges".

I a "Los Aristogatos" (1970), Shun Gon, un gat siamès amb ulls ametllats, és vist com una caricatura dels asiàtics.

També ha quedat vetada "Swiss Family Robinson" (1960), pels pirates "cara groga" i "cara marró".

"Més que retirar aquest contingut, volem alertar del contingut impactant que té, aprendre a partir d'això i fomentar la conversa per crear junts un futur més inclusiu", al·lega Disney.

 

Un grup d'experts externs ha assessorat Disney a l'hora d'assenyalar els títols que el pas del temps i els canvis en la societat han revelat com a racistes.

HBO o Paramount també van anunciar que retiraven continguts per considerar que no passen el filtre del racisme. La idea és que es puguin visualitzar, però posats en context.

ARXIVAT A:
TelevisióCinemaRacisme
Anar al contingut