Gent passejant a Disney World Orlando, a Florida

Disney s'agafa a la lletra petita d'una subscripció per esquivar una demanda d'homicidi

Un home va demandar Disney per la mort de la seva dona en un restaurant d'un parc i la companyia s'empara en les condicions que el denunciant va acceptar en subscriure's a Disney+

RedaccióActualitzat

Un home que va demandar Walt Disney Parks and Resorts pel presumpte homicidi per negligència de la seva dona per una al·lèrgia alimentària s'enfronta a un obstacle legal: la companyia pretén que es desestimi la demanda perquè l'home havia acceptat els termes i condicions d'una subscripció a Disney+, uns anys abans.

Els fets es van produir l'octubre de 2023, quan la metgessa novaiorquesa Kanokporn Tangsuan sopava amb el seu marit, Jeffrey Piccolo, en un restaurant de Disney Springs, la ciutat d'oci creada al costat dels parcs d'atraccions d'Orlando, a Florida

La dona era extremament al·lèrgica als làctics i als fruits secs, i va alertar en repetides ocasions el personal del local de la seva condició, per evitar contaminacions creuades a la cuina.

Poc després de sopar, la dona es va trobar malament i es va desmaiar. Va morir cinc hores després per un xoc anafilàctic, que els metges d'urgències no van poder revertir, tot i administrar-li el tractament.

 

L'argument de Disney: l'acceptació dels termes i condicions en una antiga subscripció

El vidu, Jeffrey Piccolo, va presentar una demanda judicial contra Disney per un total de 50.000 dòlars en compensació pel dolor i el patiment, així com la pèrdua d'ingressos a l'àmbit familiar i les despeses funeràries.

Segons els documents judicials de la demanda, fets públics pels advocats de la família, la companyia intenta que el cas es desestimi, emparant-se en les condicions contractuals que va acceptar el marit anys abans en subscriure's a la plataforma de streaming Disney+.

En aquests termes i condicions, l'home hauria consentit que qualsevol conflicte que sorgís amb l'empresa s'hauria de resoldre fora de l'àmbit judicial i es recorreria a arbitratges privats.


Una situació "del tot surrealista"

En un escrit legal en resposta a les al·legacions de Disney, l'advocat de Piccolo va qualificar l'argument de Disney d'"absurd" i "insensat".

"La idea que els termes acceptats per un consumidor en crear un compte -de prova gratuïta- a Disney+ prohibeixin per sempre el dret a un judici contra la companyia, és tan injusta que hauria d'alarmar la consciència judicial i en cap cas s'hauria de tenir en compte", ha denunciat l'advocat. 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut