L'expresident Puigdemont va fer un discurs de menys de cinc minuts i després es va fer fonedís (EFE/Alberto Estévez)

Diputats i senadors de Junts s'autoinculpen davant la justícia per haver acompanyat Puigdemont

Adrecen escrits al Suprem i al TSJC en què admeten que van protegir l'expresident en l'acte a l'Arc de Triomf i defensen que no van cometre cap delicte
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

El conjunt de diputats de Junts al Parlament i al Congrés, i també els senadors, s'han autoinculpat davant la justícia per haver acompanyat Carles Puigdemont en l'acte que va protagonitzar a l'Arc de Triomf dijous passat.

Han fet arribar un escrit al Tribunal Suprem i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què admeten que van participar en la protecció de l'expresident Puigdemont durant la seva breu aparició a Barcelona i asseguren que el van acompanyar fins a la seva sortida.

Els parlamentaris i senadors del partit fan constar a tots dos tribunals que no van cometre cap delicte i reiteren que el que sí que és il·legal és "no aplicar la llei d'amnistia per part d'uns jutges prevaricadors".

També denuncien les "actuacions indiscriminades i arbitràries" per part dels Mossos d'Esquadra durant el dispositiu de seguretat que no va poder detenir Carles Puigdemont.

Signen el text Eduard Pujol, Joan Bagué, Teresa Pallarès, Francesc Ten, Miriam Nogueras, Josep Maria Cruset, Pilar Calvo, Marta Madrenas, Isidre Gavín, Josep Maria Cervera i Josep Pagès.

Els diputats al Congrés i al Senat han registrat l'escrit al Tribunal Suprem, mentre que els diputats al Parlament ho han fet al TSJC.

El Consell de la República també ha iniciat aquest dimecres una campanya d'autoinculpacions i ha preparat un escrit que anima a descarregar-se i presentar-lo al jutjat d'instrucció de Barcelona per correu electrònic.

ARXIVAT A:
Judicial Junts Carles Puigdemont
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut