El fins avui ministre de Finances escocès, Derek Mackay, en un acte a Aberdeen, l'octubre passat
El fins avui ministre de Finances escocès, Derek Mackay, en un acte a Aberdeen, l'octubre passat

Dimiteix un ministre escocès per enviar centenars de missatges a un adolescent

El titular de Finances, Derek Mackay, va escriure 270 missatges a través de les xarxes socials a un noi de 16 anys, fins i tot després que li hagués dit la seva edat

Actualitzat

A Escòcia, el mateix dia que havia de presentar els pressupostos, el ministre de Finances, Derek Mackay, ha presentat la dimissió.

Ho ha fet després que se sabés que Mackay ha estat enviant centenars de missatges a un noi de 16 anys amb qui va contactar a través de les xarxes socials.

En aquests missatges, el ministre, de 42 anys, li diu que és "molt maco" i el convida a actes. Després que el jove li hagués dit la seva edat, Mackay va continuar posant-se en contacte amb ell.

En un comunicat, el polític es disculpa i diu que ha actuat "com un estúpid"

"Assumeixo tota la responsabilitat per les meves accions. M'he comportat com un estúpid i ho sento molt. Demano disculpes sense reserves a l'individu involucrat i a la seva família. Ahir a la nit vaig parlar amb la primera ministre i vaig presentar la meva renúncia amb efecte immediat"

 

La cap del govern escocès, Nicola Sturgeon, ha confirmat que li ha acceptat la dimissió. La primera ministra ha destacat que Mackay "ha fet una contribució significativa al govern", però ha assegurat que el seu comportament "no ha complert amb els estàndards exigits".

 

Mackay, amb la primera ministra, Nicola Sturgeon, en el congrés de l'SNP a Glasgow, l'any 2016
Mackay, amb la primera ministra, Nicola Sturgeon, en el congrés de l'SNP a Glasgow, l'any 2016 (Reuters / Russell Cheyne)

 

Segons publica el diari "The Scottish Sun", Mackay es va fer amic del noi a Facebook i Instagram i va enviar-li 270 missatges a través d'aquestes plataformes durant sis mesos. En aqeustes converses, el ministre escocès li hauria ofert portar-lo a un partit de rugbi i a anar a sopar junts.

Mackay era un dels noms amb més projecció dins del Partit Nacional Escocès (SNP).

El partit ja afronta un altre escàndol pels diversos delictes sexuals de què deu dones acusen l'exprimer ministre Alex Salmond.

 

Kate Forbes presenta el projecte de pressupostos

La ministra de Finances Públiques, Kate Forbes, ha estat l'encarregada de presentar el projecte de llei dels Pressupostos Generals davant del Parlament.

 

La ministra de Finances Públiques escocesa, Kate Forbes, presenta els pressupostos al Parlament, al costat de la primera ministra, Nicola Sturgeon
La ministra de Finances Públiques escocesa, Kate Forbes, presenta els pressupostos al Parlament, al costat de la primera ministra, Nicola Sturgeon (Reuters / Russell Cheyne)

 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut