Kimberly Cheatle durant la seva compareixença al Capitoli
Kimberly Cheatle durant la seva compareixença al Capitoli (Reuters)

Dimiteix la directora del Servei Secret dels EUA arran de l'intent d'assassinat de Donald Trump

Joe Biden ha acceptat la dimissió de Cheatle pels errors de seguretat en la protecció de Trump i ha indicat que s'arribarà "fins al fons" en la investigació

Actualitzat

L'endemà de comparèixer en una comissió de la Cambra de Representants, la fins ahir directora del Servei Secret dels Estats Units, Kimberly Cheatle, ha dimitit. La renúncia arriba després de l'allau de crítiques per part dels legisladors.

En la sessió de dilluns al Capitoli, va sortir al pas de les preguntes de republicans i demòcrates tot i admetre el fracàs més gran en dècades del Servei Secret en les actuacions el dia l'intent d'assassinat contra Donald Trump a Butler, Pensilvània. Un jove armat va disparar a l'expresident i li va fregar l'orella. 

Després d'assumir "tota la responsabilitat" dels fets del 13 de juliol, Cheatle va aguantar el xàfec quan els congressistes republicans --i bona part dels demòcrates-- li van exigir que renunciés al càrrec. 

Aquest dimarts, després de les crítiques suscitades per les errades de seguretat en les actuacions del Servei Secret ha arribat la renúncia. La cadena NBC ha avançat, citant fonts molt properes a la directora, que la dimissió ha arribat després de reiterades demandes dels legisladors perquè renunciés.  

En un comunicat a la premsa, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha acceptat la dimissió de Cheatle i li ha agraït la seva tasca. Biden ha promès, alhora, "arribar fins al fons en la investigació" de l'intent d'assassinat de Trump. 

Les primeres investigacions ja han revelat que el Servei Secret no va incloure dins del perímetre de seguretat el terrat des d'on va disparar el pistoler, tot i estar a 140 metres de l'escenari.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut