Baix seguiment de la vaga de Ferrocarrils en la primera aturada d'aquest dilluns

La mobilització està convocada per un sindicat minoritari que reclama millores de les condicions laborals dels maquinistes i està prevista durant 7 dies

Actualitzat

Els maquinistes de Ferrocarils de la Generalitat (FGC) comencen aquest dilluns una jornada de vaga que durarà set dies, del 13 al 17 de maig i els dilluns 20 i 27. El sindicat SEMAF denuncia la "falta de voluntat d'arribar a acords" en matèria de condicions de treball per part dels responsables de la companyia. 

Segons l'empresa, dels 122 treballadors convocats, només un s'ha adherit a la vaga. Els usuaris comenten que no estan notant les aturades i que no hi ha aglomeracions a les andanes. L'afluència de passatgers és la de qualsevol dilluns i molts no sabien que hi havia vaga.

 

 

Les línies metropolitanes d'FGC oferiran el 50% del servei habital en hora punta durant els dies de vaga. És a dir, entre les 7 i les 9 del matí i entre les 17 i les 19 de la tarda circularan la meitat del trens de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia. 

Durant la resta de la jornada, es preveu que s'ofereixi el servei habitual, tot i que hi pot haver afectacions en les hores pròximes a les franjes d'hora punta. 

La vaga està convocada pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris, que assenyalen que és "l'únic camí" que la direcció de l'empresa "ha volgut seguir" davant de la "impossibilitat d'arribar a un acord". Demanen millores en materia de formació i salut laboral, així com llocs de treball que són "claus per a l'operació diària". 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut