Aglomeracions en algunes estacions de metro arran de la vaga per la crisi de l'amiant

La primera aturada parcial s'ha fet aquest matí; a la tarda es farà entre les 4 i les 8 del vespre, i a la nit, de quarts de deu a quarts de dotze
Redacció Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

Els treballadors del metro de Barcelona tornen a fer vaga en protesta per la gestió de la direcció de l'empresa pública en la crisi de l'amiant.

L'aturada ha provocat aglomeracions en algunes estacions. S'han hagut de regular els accessos a estacions com Sagrera, Sagrada Família o Diagonal, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).


Les aturades, de quatre hores, es fan al matí, de 6.00 a 10.00, i a la tarda i nit, de 16.00 a 20.00 i de 21.35 a 23.35. Durant aquestes franges, el servei serà del 40% quan les aturades coincideixin en hora punta i només del 20% quan coincideixin en hora vall.


La L1 s'ha vist afectada a dos quarts de vuit del matí per la presència de grafiters a la zona de vies. Això ha obligat a aturar vuit minuts la circulació i ha alterat la regularitat dels trens, amb els conseqüents problemes per als passatgers. En aquest sentit, TMB lamenta que "grups de vàndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa", aprofitant que durant les aturades hi ha una gran quantitat de trens estacionats.


Menys afluència de passatgers

Arran de la vaga, l'afluència de passatgers a la xarxa de metro ha baixat un 17% en relació a un dia laborable normal entre les 7 i les 9 del matí.

Els serveis mínims marcats pel Departament de Treball de la Generalitat són els mateixos que en l'última jornada de vaga, el dilluns 8 d'abril.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) considera que un 40% en hora punta i un 20% en hora vall torna a ser insuficient per absorbir la demanda normal de transport d'un dia feiner a la capital catalana.

 

Aturades parcials durant aquest dilluns


De fet, el 20% a última hora de la nit és tan baix que els trens circularan segons un horari publicat al web de la companyia pública, ja que hi haurà esperes que arribaran a superar els 60 minuts en algunes línies.

En vista d'aquesta situació, TMB recomana als passatgers buscar mitjans de desplaçament alternatius.

La d'aquest dilluns és la cinquena jornada de vaga parcial al metro des de començament d'any.  Els treballadors també han convocat vagues pel mateix motiu per a tres jornades de maig.

 

Protestes dels treballadors per la gestió en l'afer de l'amiant


L'empresa de transports està prenent mostres d'aire i de materials sòlids i, a més, fa exàmens de salut a més d'un miler de treballadors.

Aquestes accions s'engloben en la partida de 6,4 milons d'euros que el metro ha destinat al desamiantatge de la xarxa.

Ben aviat es licitaran els concursos per retirar l'amiant dels vagons, una feina que trigarà tres anys a fer-se.

 

La crisi de l'amiant provoca aquestes noves aturades al metro


També s'ha posat en marxa un altre concurs per retirar el fibrociment de les cambres tècniques del metro.

Per Setmana Santa, ja es van retirar les planxes de fibrociment que recobrien el sostre de l'estació de Verneda.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut