El professor de La Salle Bonanova jutjat per agredir sexualment el seu alumne i fillastre, durant la declaració a l'Audiència de Barcelona
El professor de La Salle Bonanova jutjat per agredir sexualment el seu alumne i fillastre, durant la declaració a l'Audiència de Barcelona

Deu anys de presó per a un exprofessor de la Salle per agressió sexual continuada al fillastre

L'home, que treballava a la Salle Bonanova, a Barcelona, va aprofitar la seva condició de professor, entrenador i padrastre per crear un clima de "dominació i por" que l'ajudava a controlar la víctima

Redacció/agències

L'Audiència de Barcelona condemna a deu anys de presó el mestre acusat d'agredir sexualment durant anys un menor, alumne de La Salle Bonanova, que va acabar esdevenint el seu fillastre.

La sentència considera provat que l'home, jutjat al març, va aprofitar la seva condició de professor del centre, entrenador de futbol i parella de la mare de la víctima per abusar del menor.

El professor, condemnat per delicte continuat d'agressió sexual, va cometre la majoria de les agressions al seu fillastre adolescent als vestidors del Club Esportiu La Salle, però també al domicili que l'home compartia amb la mare del menor agredit, la víctima i la seva germana petita.

El mateix professor va rebre una altra denúncia per delictes semblants comesos el 2004 que haurien prescrit i el seu diari personal hauria ajudat a confirmar en part.

Les agressions per les quals ha estat condemnat, comeses entre el 2010 i el 2013, quan la víctima tenia entre 12 i 15 anys, també van tenir lloc en les sortides que feien per participar en tornejos, en un refugi de muntanya a la Cerdanya o en un pis de vacances a Menorca.

El text ha conclòs que l'home va crear un clima de "dominació i por", aprofitant que mantenia una relació sentimental amb la mare del menor, a través del qual va aconseguir que el noi accedís als seus requeriments sexuals.

A banda dels deu anys de presó, la sentència condemna l'home a inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna i li prohibeix acostar-se a la víctima a menys d'un quilòmetre i comunicar-s'hi durant 15 anys.

La sentència també li imposa sis anys de llibertat vigilada, un cop compleixi la pena de presó, i 40.000 euros d'indemnització per dany moral.

El Club Esportiu La Salle Bonanova i l'escola La Salle han estat considerats responsables civils subsidiaris, tot i presentar-se com a part perjudicada durant la instrucció per informar les famílies i col·laborar amb la justícia. 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Assetjament sexual Agressió sexual
Anar al contingut