Queden en llibertat els dos mossos que acompanyaven Puigdemont quan el van detenir

La fiscalia els acusa d'encobriment i investiga dues persones més

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut els dos agents dels Mossos d'Esquadra que acompanyaven Puigdemont a la furgoneta quan va ser detingut a Alemanya, segons confirmen fonts policials. 

Un l'han detingut a casa seva, a Vilassar de Mar cap a la una de la tada, i l'altre a l'aeroport del Prat, cap a 3/4 d'1, quan ha arribat en un vol procedent de Brussel·les. A tots dos se'ls acusa d'encobriment.

Les detencions són fruit de les investigacions que la Comissaria General d'Informació va obrir contra aquests Mossos per determinar si els agents havien actuat de forma delictiva en haver ajudat Carles Puigdemont a fugir de la justícia. L'informe va ser enviat aquest dimarts a la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

A dos quarts de deu de la nit, tots dos agents han quedat en llibertat després de declarar i de la pràctica de les diligències corresponents.

 

 

La fiscalia també investiga dues persones més que acompanyaven Puigdemont.

Puigdemont tornava de Hèlsinki amb destí a Brussel·les, on té la seva residència, després que el jutge del Tribunal Suprem tornés a activar l''euroordre de detenció contra ell. Un operatiu del CNI es seguia amb un localitzador.

 

A Hèlsinki, Puigdemont havia impartit, divendres, una conferència a la Universitat. En el seu retorn per carretera a Brussel·les, va creuar part de FInlàndia i Suècia, Dinamarca i va ser detingut, diumenge, poc després d'entrar en territori alemany. Des d'aleshores, es troba ingressat en una presó a l'espera que un jutge es pronunciï sobre la seva possible extradició a l'Estat.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialRebel·lióGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut