Un dels detinguts per portar droga enganxada a les cames
La policia ha batejat aquest mètode amb el nom de "mòmies de la droga"

Detinguts al Prat amb 5 quilos de cocaïna adherits a les cames i 186 boles a dins el cos

La policia ha arrestat quatre persones que transportaven droga al sistema digestiu i enganxada al cos

Més de 180 boles de cocaïna a dins del cos i 5,5 quilos de la mateixa substància enganxada a les cames. Aquesta és la droga que duien amagada quatre passatgers, que la policia ha detingut a l'aeroport del Prat, segons ha informat el cos. Tots hi havien arribat en vols procedents de l'Amèrica del Sud, en el que la policia bateja com a vols "calents", pel lloc de procedència. 
 

186 cilindres al sistema digestiu

En un primer vol van detectar dos possibles sospitosos que es van mostrar nerviosos i van manifestar incongruències sobre el motiu del seu viatge. Per aquest motiu se'ls va fer una placa radiològica que va desvelar que tenien una "multitud d'objectes estranys" a l'interior del sistema digestiu. Els agents els van detenir i els van traslladar a l'Hospital de Bellvitge.

Un cop van haver expulsat els 186 cilindres --un en duia 106 i l'altre, 80--, es va comprovar que contenien cocaïna d'alta puresa. Als dos detinguts se'ls ha acusat d'un delicte contra la salut pública i els han posat a disposició del jutjat de guàrdia del Prat de Llobregat.


El sistema "mòmies de la droga" 

Pocs dies després, en un altre control, agents de la Policia Nacional van observar dos ciutadans sospitosos de dur substàncies estupefaents entre les pertinences i, en fer-los un escorcoll superficial, van descobrir que tenien cocaïna adossada a les cames amb cinta aïllant.

Un dels detinguts per portar droga enganxada a les cames
Un dels detinguts per portar droga enganxada a les cames(Policia Nacional)
Un dels detinguts per portar droga enganxada a les cames
Un dels detinguts per portar droga enganxada a les cames(Policia Nacional)

Aquest modus operandi per camuflar la droga enganxant-la al cos es coneix amb el nom de "mòmies de la droga".

En aquest cas concret, els detinguts, un home i una dona, duien un total de 2.516 i 3.055 quilograms de cocaïna respectivament enganxats al cos en el moment de la detenció.

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut