Els lladres atacaven els empresaris en pàrquings i els escanyaven des del darrera
Els lladres atacaven els empresaris en pàrquings i els escanyaven des del darrera (Mossos d'Esquadra)

Detinguts a Madrid per robar rellotges de luxe a Barcelona amb la tècnica del matalleó

Els dos presumptes lladres vivien a Madrid, però venien a Barcelona per robar a empresaris i s'haurien endut un botí de gairebé 200.000 euros en dos assalts

RedaccióActualitzat

Robaven a Barcelona, però venien de Madrid. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat un grup de lladres especialitzat en el robatori violent de rellotges de luxe. Van robar a dos empresaris catalans, agafant-los desprevinguts i fent servir una tècnica d'arts marcials, el matalleó. Es van endur dos rellotges de 15.000 i 160.000 euros.

El primer robatori és el que va posar els investigadors sobre la pista. Els lladres van assaltar un empresari al pàrquing de casa seva. El 16 de maig del 2022, dos homes es van acostar per sorpresa a la víctima, que acabava d'aparcar.

Com es pot veure en les imatges d'una càmera de seguretat difoses per la policia, un dels assaltants el va agafar pel coll des del darrere. És una tècnica de lluita coneguda com a matalleó, una estrangulació amb els braços que pot arribar a fer perdre la consciència a la víctima. Mentrestant, l'altre lladre li va arrencar el rellotge i li va robar la cartera.


El rellotge estava valorat en 160.000 euros, segons la víctima. Era una peça exclusiva i d'edició limitada, fabricada per encàrrec.

Sis mesos després, el 5 de novembre, els Mossos els van tornar a detectar. El mètode va ser similar: un empresari assaltat a l'interior d'un pàrquing. El botí, però, va ser inferior: un rellotge de 15.000 euros, 10.000 euros de la recaptació del seu negoci i el mòbil.

Col·laboració policial

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional es van adonar que estaven investigant els mateixos lladres. Amb la informació que comparteixen a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) van constituir un equip conjunt per detenir-los.

Els van localitzar a l'extraradi de Madrid. Segons la policia, han pogut acreditar que es desplaçaven a Barcelona per trobar les víctimes: empresaris a la sortida dels seus establiments, domicilis o garatges.

Els presumptes lladres vivien a Madrid, als afores de la capital espanyola
Els presumptes lladres vivien a Madrid, als afores de la capital espanyola

En l'operació s'han detingut dues persones i s'han escorcollat dos habitatges a Parla i Cienpozuelos, a Madrid. S'han intervingut quatre rellotges, una balisa de geolocalització, una pistola elèctrica, diners en efectiu i la roba utilitzada pels presumptes autors en el moment dels robatoris.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut