Una de les entrades al centre educatiu de Maristes Sants-les Corts
Una de les entrades al centre educatiu de Maristes Sants-les Corts (Europa Press)

Detingut un professor dels Maristes Sants-les Corts per agressió sexual a una exalumna

Es tracta d'un home de 51 anys, no religiós, que exercia de docent a secundària

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un professor del Col·legi Maristes Sants-les Corts de Barcelona com a presumpte autor de l'agressió sexual a una exalumna.

La policia va rebre una denúncia i el va detenir el divendres dia 20. L'endemà, dissabte, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional.
 

No religiós i docent a secundària

Es tracta d'un home de 51 anys, no religiós, que exercia de professor a secundària. El centre ja l'ha apartat cautelarment de les seves funcions fins que s'aclareixin els fets.

La Fundació Champagnat, responsable del col·legi, ha activat el protocol intern de protecció dels alumnes després de la denúncia, ha informat la comunitat educativa i ha mostrat la seva disposició total a col·laborar amb les autoritats. 

Aquest dimecres, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, el coordinador de l'equip de protecció a la infància de Maristes Catalunya, Raúl García, ha confirmat que, d'acord amb els protocols vigents des del 2011, s'ha actuat en dos fronts. En una primera fase "de protecció" han apartat el docent de manera cautelar, i en segon lloc han activat el procés informatiu i han comunicat els fets a la comunitat educativa.

El centre també ha posat en coneixement dels fets el Consorci d'Educació de Barcelona i la Inspecció Educativa de la Generalitat.

Els Maristes Sants-les Corts va ser el col·legi on es va denunciar un altre cas d'agressió sexual, el del pederasta confés Joaquín Benítez. Aquest exprofessor d'educació física va ser condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d'edat entre el 2006 i el 2010.

El condemnat va acabar entrant a la presó més de dos anys després de ser condemnat i set anys després que esclatés el cas.

El de Benítez va ser un dels casos amb més ressò entre les desenes de denúncies que hi ha hagut contra els Maristes per abusos i agressions sexuals al llarg de diverses dècades. 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualMossos d'Esquadra
Anar al contingut