Matthew Perry en una estrena cinematogràfica a Hollywood, l'any 2017
Matthew Perry en una estrena cinematogràfica a Hollywood, l'any 2017 (REUTERS/Mario Anzuoni)

Cinc detinguts per la mort de Matthew Perry, víctima d'una xarxa de tràfic de ketamina

La justícia diu que els acusats es van aprofitar dels problemes d'addicció de l'actor, conegut internacionalment per interpretar Chandler Bing a "Friends"

RedaccióActualitzat

La justícia de Califòrnia ha revelat aquest dijous que l'actor Matthew Perry, estrella de la sèrie "Friends", va ser víctima d'una xarxa delictiva distribuïdora de ketamina. Perry va morir l'any passat arran d'una sobredosi d'aquesta droga.

La policia de Los Angeles ha detingut almenys cinc persones pels fets, entre les quals hi ha qui va ser el seu assistent, que a més va ser qui li va injectar la droga el dia de la seva mort. 

"La investigació ha revelat l'existència d'una àmplia xarxa criminal clandestina, responsable de la distribució de grans quantitats de ketamina al senyor Perry i altres", ha declarat Martin Estrada, fiscal per al Districte Central de Califòrnia.

El grup criminal, anomenat "La Reina de la Ketamina", incloïa diversos intermediaris, dos metges i una important font de subministrament de drogues, segons les autoritats.

El fiscal ha afegit que els acusats van aprofitar-se dels problemes d'addicció de Perry per enriquir-se. Fins al moment, tres persones han estat declarades culpables. 

Els sis protagonistes de 'Friends', a la gala dels Emmy de l'any 2002 (Reuters/Mike Blake)
Els sis protagonistes de "Friends", a la gala dels Emmy de l'any 2002 (Reuters/Mike Blake)

Rebia teràpia amb infusió de ketamina

Fa mesos que la policia investigava les circumstàncies de la mort de Perry, a qui els serveis d'emergència van trobar inconscient al jacuzzi del seu domicili de Los Angeles a finals d'octubre del 2023. Concretament, buscaven com hauria obtingut la droga en qüestió. 

Segons l'autòpsia, l'intèrpret rebia teràpia amb infusió de ketamina per tractar-se "la depressió i l'ansietat". Però el dia de la mort, feia més d'una setmana de l'última sessió.

L'informe mèdic va concloure que va patir els "efectes greus de la ketamina" i es va ofegar al jacuzzi. Tot i que la policia no va trobar signes de violència, es va obrir una investigació.

Conegut internacionalment per interpretar el personatge de Chandler Bing de la sèrie "Friends", la mort de Perry als 54 anys va ser un cop dur per als seus companys de la sèrie, que van reconèixer en un comunicat que estaven "destrossats".

Un any abans, l'actor va publicar el llibre "Friends, lovers and the big terrible thing", on relatava com havia estat addicte durant dècades als analgèsics i a l'alcohol. Unes addiccions que, segons explicava, van estar a punt de provocar-li la mort en més d'una ocasió.  
 

 

ARXIVAT A:
SalutTelevisióDroguesSèries
Anar al contingut