Imatge de recurs d'unes manilles i una armilla dels Mossos d'Esquadra
Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor del crim (Mossos d'Esquadra)

Detingut un home per violar l'exparella a Lleida

El presumpte autor de l'agressió sexual, de 42 anys, també hauria amenaçat i colpejat la víctima

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte un home de 42 anys per violar la seva exparella en un pis del centre històric de Lleida, segons ha avançat El Caso. L'home està acusat d'un delicte d'agressió sexual i maltractaments en l'àmbit de la llar. El presumpte autor dels fets també hauria amenaçat la víctima i li hauria pegat.

Es preveu que el detingut passi a disposició judicial aquest diumenge.


Com demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut