Agents de la Policia Nacional han detingut el presumpte agressor (Rocío Ruz/Europa Press)

Detingut un home per l'assassinat de la dona a Sevilla, en un cas més de violència masclista

Aquest any, un total de 32 dones han mort a mans de la parella o exparella a l'Estat
Redacció
TEMA:
Violència masclista

Un home de 58 anys ha estat detingut acusat d'haver assassinat la seva dona, aquest dimecres a Sevilla, en un nou cas de violència masclista.

Alertats per la trucada de la filla, cap a les 10 del matí, els serveis d'emergències mèdiques han trobat la dona morta al domicili familiar, al barri de Pino Montano de la capital andalusa.

Poc després, agents de la Policia Nacional han detingut el marit i l'han traslladat a l'hospital, on ha quedat ingressat per les ferides que s'hauria fet ell mateix.

El Ministeri d'Igualtat del govern espanyol ha confirmat a través de les xarxes que es tracta d'un altre crim masclista:


L'Amparo, de 58 anys, és la 32a dona assassinada aquest any a l'Estat per la seva parella o exparella. Des que l'any 2003 es van començar a elaborar les estadístiques de feminicidis a Espanya, ja s'han comptabilitzat 1.276 dones assassinades.

Segons la subdelegació del govern espanyol a Sevilla, no constaven denúncies prèvies contra el presumpte agressor.


Com demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics sobre com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

ARXIVAT A:
Violència masclista Andalusia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut