L'agressor està detingut i acusat d'un delicte d'odi i de lesions lleus

Detingut un home per agredir amb una crossa una dona trans a la Rambla de Barcelona

La víctima està ingressada a l'hospital amb una pròtesi mamària trencada i diverses ferides i cops

Actualitzat

Aquesta matinada hi ha hagut una agressió contra una dona transsexual al centre de Barcelona, en el marc del PRIDE, la celebració de l'orgull LGTBIQ+.

Els fets han passat a quarts de tres de la matinada a l'altura del número 119 de la Rambla, quan un home ha colpejat amb una crossa una dona trans mentre la insultava per la seva identitat de gènere. Alhora, l'agressor llançava tota mena d'insults i improperis contra el col·lectiu LGTBIQ+, als vianants que li recriminaven els fets i també en el moment de la seva detenció per part d'agents de la policia local.

La Guàrdia Urbana ha detingut l'agressor i l'acusa d'un delicte d'odi i de lesions menys greus. Els agents han atès la víctima i l'han acompanyada a un centre mèdic.

Els fets han passat poques hores abans que comenci aquesta tarda a la capital catalana la manifestació del Pride, per reivindicar el respecte al col·lectiu LGTBIQ+.

Per la seva banda, l'Observatori contra l'LGTBI-fòbia ha expressat també el seu rebuig als fets i s'ha posat a disposició de la víctima. El col·lectiu també ha recordat que als escenaris del PRIDE hi ha punts lila per atendre les víctimes de qualsevol agressió.


Des de la marxa Pride Barcelona, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha condemnat l'agressió i ha apuntat que la Generalitat té un sistema per atendre persones que hagin patit situacions com aquesta.

L'alcalde Jaume Collboni ha condemnat i rebutjat l'agressió. En una piulada, ha expressat el seu suport i escalf a la víctima. Ha afegit que no s'ha de fer ni un pas enrere en la defensa dels drets de les persones LGTBIQ i MÉS. Collboni ha assegurat que el consistori impulsa l'Ordenança contra l'odi i la discriminació de Barcelona i ha demanat "no fer ni un pas enrere" en la defensa dels drets de les persones del col·lectiu.

La manifestació anual que organitza Pride Barcelona travessarà aquest dissabte la ciutat per la Gran Via i acabarà al passeig Lluís Companys, on es llegirà el manifest.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Delicte d'odiTransfòbia
Anar al contingut