El detingut estava a uns 400 metres d'on Donald Trump estava jugant a golf, segons l'FBI

L'FBI investiga com a "intent d'assassinat" de Trump l'incident en un camp de golf a Florida

Membres del Servei Secret han disparat i han detingut un home que portava un fusell AK-47 i que era molt crític amb Trump a les xarxes tot i haver-lo defensat anteriorment
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

Ensurt a Florida quan falten 51 dies per a les eleccions presidencials als Estats Units. 

Un home armat amb un fusell del tipus AK-47 i amb mira telescòpica ha estat detingut als voltants d'un club de golf que porta el nom de Donald Trump a West Palm Beach, i on l'expresident nord-americà es trobava en aquell moment jugant. 

Segons l'equip del candidat republicà, Donald Trump està sa i estalvi, però ha estat traslladat a un lloc segur per precaució. El camp de golf s'ha tancat immediatament i l'FBI ha obert una investigació per intent d'assassinat de l'expresident

Segons ha explicat el xèrif de Palm Beach, agents del Servei Secret han detectat un home armat i han obert foc contra ell. El sospitós ha deixat anar l'arma i ha fugit en el seu vehicle. Poca estona després ha estat detingut. 

Els fets han passat minuts abans de les 14.00 (10.00 GMT) d'aquest diumenge.

L'FBI ha localitzat més tard dues motxilles i una càmera GoPro amagades entre uns arbres a prop del lloc on hi havia el sospitós.

Cotxes de policia i d'emergències desplegats al voltant del camp de golf a Palm Beach (Reuters/Marco Bello)

Qui és el detingut per l'intent d'atemptat contra Trump 

Segons ha explicat el portaveu de l'FBI, el detingut estava a uns 400 metres de Donald Trump en el moment que el Servei Secret l'ha detectat. 

Quan li han disparat, l'home ha sortit corrent dels matolls on s'estava amagant i s'ha dirigit cap al vehicle amb el qual ha intentat fugir. Un testimoni n'ha pogut captar la matrícula i, gràcies a això, els agents l'han detingut en plena fugida, a la carretera. 

Segons fonts policials, el detingut està identificat com Ryan Wesley Routh, un home de 58 anys molt actiu a les xarxes contra Trump, tot i que temps enrere li havia donat suport, i que ha viscut a Carolina del Nord i a Hawai.

L'home acumula diverses condemnes i càrrecs per possessió d'una metralladora, portar una arma oculta o per haver fugit després d'un atropellament. 

Segons un rastreig de la CNN, l'home ha manifestat un fort suport a Ucraïna i es va arribar a presentar com un possible enllaç per al govern de Kíiv amb l'objectiu de reclutar afganesos per lluitar a la guerra. A les xarxes, fins i tot hauria expressat que estaria disposat a morir en la batalla. 

 

Trump: "Estic sa i estalvi. Mai em rendiré"

Trump ha emès un comunicat de premsa en què assegura que es troba bé i on afegeix: "Res m'aturarà. Mai em rendiré." En aquest mateix comunicat, Trump assegura que sí que hi ha hagut un tiroteig previ a la detenció. 

Joe Biden i la candidata del Partit Demòcrata, Kamala Harris, s'han afanyat a fer missatges de suport a Trump, i Harris ha condemnat els fets i ha dit que "la violència no té espai als EUA".

Donald Trump ja va ser víctima d'un intent d'assassinat el 13 de juliol passat quan feia un míting a Pensilvània. Un noi de 20 anys li va disparar des d'un terrat veí i li va provocar una ferida a l'orella. L'actuació del Servei Secret en aquella ocasió va ser molt qüestionada i, poc després, la directora Kimberly Cheatle va presentar la dimissió.

El detingut a Palm Beach ha estat traslladat a l'oficina del xèrif del comtat de Martin i, en les pròximes hores, l'interrogarà l'FBI. 

El xèrif del comtat mostra una fotografia de les dues motxilles que se sospiten que siguin del detingut (EFE/Cristobal Herrera)

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats Units 2024
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut